Rețeta pentru cartofi țărănești cu ceapă și boia constă în următoarele etape:

Rețeta pentru cartofi țărănești cu ceapă și boia:

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari albi
  • 2 cepe
  • 3 linguri de ulei
  • Sare și piper după gust
  • 1 linguriță de boia dulce de ardei

Mod de preparare:

  1. Curățați coaja cartofilor și tăiați-i în două sau trei bucăți. Puneți-i la fiert într-o oală cu o linguriță de sare și lăsați-i să fiarbă timp de aproximativ 25 de minute. Opriți focul și scurgeți apa în care au fiert.
  2. Lăsați cartofii să se răcească, apoi tăiați-i cubulețe mai mici sau mai mari, în funcție de preferințe. Curățați cepele și tăiați-le solzișori.
  3. Încingeți uleiul într-o cratiță și adăugați ceapa pentru a o căli. Căliți ceapa timp de aproximativ 2 minute, până se înmoaie ușor, apoi adăugați boiaua de ardei, sare, piper și cartofii tăiați cubulețe. Amestecați ușor pentru a evita lipirea și arderea.
  4. Cu ajutorul unei spatule, amestecați ușor cartofii cu celelalte ingrediente. După adăugarea cartofilor, mai lăsați pe foc timp de aproximativ 2-3 minute, amestecând ușor pentru a combina toate aromele. Apoi opriți focul și puteți servi cartofii, asezonându-i cu puțin pătrunjel tocat sau murături.

Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri