Cum să nu savurezi niște delicioși cartofi țărănești la cuptor, aromatizați cu usturoi și însoțiți de un sos de smântână delicios?

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Cartofii la cuptor cu usturoi reprezintă o garnitură excelentă pentru fripturi sau pește, dar pot fi transformați și într-un fel de mâncare extraordinar. Această rețetă este extrem de gustoasă, oferind cartofi crocanți la exterior și cremoși în interior, în timp ce sosul de smântână completează perfect acest fel de mâncare.

Din punctul meu de vedere, acești cartofi reprezintă o opțiune delicioasă, sănătoasă și ușor de pregătit. De-a lungul timpului, am experimentat mai multe rețete de cartofi la cuptor, dar aceasta rămâne preferata mea datorită simplității sale și modului în care reușește să păstreze și să combine aromele.

Ingrediente pentru cartofii la cuptor cu usturoi:

 • 10 cartofi mai mari
 • 70 ml ulei de floarea soarelui
 • Chilli, piper, coriandru, amestec de ierburi uscate (după gustul fiecăruia)
 • Ceapă verde tocată mărunt (opțional)
 • 2-3 căței de usturoi mărunțiți
 • Sare, după gust

Ingrediente pentru sos:

 • 150-200 g smântână
 • 3 căței de usturoi
 • Mărar tocat mărunt
 • Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

 1. Spălați foarte bine cartofii, deoarece îi veți găti în coajă (dacă nu vă plac cojile, le puteți curăța). După spălare, ștergeți bine cartofii și tăiați-i în 4 sau în 6, în funcție de mărimea lor.
 2. Puneți cartofii tăiați într-un bol și amestecați-i cu restul ingredientelor (cu excepția cepei și a usturoiului). Lăsați-i să stea în amestec timp de 10 minute.
 3. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă cu hârtie de copt. Ungiți hârtia cu ulei și distribuiți uniform cartofii în tavă, adăugând și tot ce a rămas în bol peste ei.
 4. Introduceți tava în cuptor și coaceți cartofii timp de 45-50 de minute, până devin aurii și crocanți pe exterior și moi în interior. Între timp, puteți pregăti sosul de smântână. Într-un bol, combinați smântâna, usturoiul pisat, sare, piper și mărar tocat fin, amestecând bine.
 5. Când cartofii sunt gata, adăugați ceapa și usturoiul deasupra lor. De asemenea, puteți presăra puțin mărar sau pătrunjel tocat mărunt.

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).