Cartofii „acordeon” reprezintă o delicioasă și satisfăcătoare mâncare, plină de savoare.

Vă prezentăm o rețetă delicioasă și inedită de cartofi cu cașcaval și șuncă la cuptor, care cu siguranță vă va impresiona. Iată ingredientele și modul de preparare:

Ingrediente:

 • 6 cartofi
 • 1 lingură de ulei de măsline
 • 1/2 linguriță de sare
 • 150 g de felii de cașcaval
 • 150 g de felii de șuncă
 • 400 g de sos bechamel
 • 200 g de cașcaval ras

Mod de preparare:

 1. Începeți prin a tăia linii paralele pe lungimea fiecărui cartof, folosind două linguri de lemn ca ghidaje, pentru a împiedica cuțitul să taie cartoful până la sfârșit.
 2. Puneți cartofii tăiați într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Ungiți cartofii cu ulei de măsline și condimentați-i cu sare. Coaceți cartofii în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 50 de minute, până se desfac frumos.
 3. Scoateți cartofii din cuptor și lăsați-i să se răcească puțin. În fiecare adâncitură, puneți pe rând câte o felie de cașcaval, iar în următoarea câte o felie de șuncă. Continuați până finisați toți cartofii.
 4. Acoperiți toată suprafața cu sosul bechamel și presărați cașcavalul ras deasupra. Coaceți-i în cuptor pentru încă 20 de minute, până se rumenesc frumos. scrie floaredetei.ro
 5. Savurați cu plăcere acești cartofi acordeon cu cașcaval și șuncă, care sunt atât de aspectuoși cât și extrem de delicioși!

Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri