Castraveți conservați în apă rece – fără oțet sau acid citric, o rețetă cu adevărat specială!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Vă prezentăm o rețetă de castraveți conservați în apă rece. Fără a utiliza oțet sau acid citric, veți obține cei mai aromați, crocanți și delicioși castraveți. Această rețetă este uimitor de simplă, iar castraveții pot fi păstrați la temperatura camerei pentru o perioadă îndelungată.

Chiar dacă în rețetă sunt prezentate ingredientele pentru un borcan cu volumul de 3 litri, nu ezitați să pregătiți o cantitate dublă sau chiar triplă din prima. Succesul este garantat!

Ingrediente:

 • 2 kg de castraveți
 • 3 umbrele de mărar
 • 1 frunză mare de hrean
 • 4 căței de usturoi
 • 3 boabe de piper
 • 5 frunze de coacăză neagră
 • 1 ardei roșu (opțional)
 • 1 linguriță praf de muștar
 • 1 litru de apă
 • 100 g sare
 • Bicarbonat de sodiu (pentru a spăla borcanele)

Mod de preparare:

 1. Pregătiți borcanul: Spălați-l cu bicarbonat de sodiu și clătiți-l bine cu apă rece.
 2. Spălați bine castraveții și nu tăiați capetele.
 3. Spălați frunzele de coacăză, hreanul, umbrelele de mărar și, dacă folosiți, și ardeiul roșu.
 4. Curățați usturoiul și tăiați frunza de hrean.
 5. Așezați la fundul borcanului frunzele de coacăză, hreanul, mărarul, ardeiul (dacă folosiți), boabele de piper și usturoiul. Apoi, umpleți borcanul cu castraveți, așezându-i cât mai dens.
 6. Încălziți apa într-o cratiță și adăugați sarea. Amestecați până când sarea se dizolvă complet.
 7. Turnați saramura caldă peste castraveți și presărați praful de muștar deasupra.
 8. Închideți borcanul cu un capac de plastic și așezați-l pe o farfurie. Lăsați castraveții să se fermenteze timp de 5 zile, nu este necesar să îi depozitați într-un loc rece. În acest timp, castraveții se vor acoperi cu un strat alb, iar saramura se va limpezi.
 9. După cele 5 zile, scurgeți saramura din borcan și umpleți-l cu apă rece. Apoi, din nou, scurgeți apa și repetați procesul de 2-3 ori.
 10. Umpleți borcanul cu apă rece curată și agitați-l puțin. Închideți-l cu un capac metalic. Nu este nevoie să-l întoarceți cu susul în jos. Castraveții pot fi serviți după aproximativ 1 lună.

Notă: Dacă capacul s-a umflat, îndepărtați-l și mai adăugați în borcan puțină apă. Închideți borcanul cu un capac metalic nou. Castraveții se pot păstra la temperatura camerei timp de cel mult 3 ani. scrie dezicuzi.ro

Poftă bună la degustarea acestor castraveți conservați inediti și delicioși!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri