Castraveți murați crocanți pentru sezonul rece, fără a necesita procesul de sterilizare.

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Rețetă pentru castraveți murați crocanți pentru iarnă, fără a necesita sterilizare.

Ingrediente pentru 1 borcan de 1,5 litri:

  • 800 g castraveți
  • 2-3 frunze de coacăz negru
  • 1-2 frunze de cireș
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 umbră de mărar
  • 1 tulpină și frunze de hrean
  • 1 crenguță de tarhon
  • ardei iute (opțional)

Pentru marinată (pentru 1 litru de apă):

  • 2 linguri sare
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriță boabe de muștar
  • 5-7 boabe de piper negru
  • 3-5 boabe de ienibahar
  • 3 frunze de dafin

Oțet:

  • Pentru 1 borcan de 1,5 litri: 50 ml otet de masă 9%
  • Pentru 1 borcan de 3 litri: 100 ml otet 9%

Instrucțiuni:

  1. Spălați bine castraveții și tăiați capetele de pe ambele părți. Înmuiați-i în apă rece curată și lăsați-i timp de aproximativ 2 ore. Scurgeți apa și clătiți castraveții din nou.
  2. Folosiți borcane curate, nesterilizate (doar spălate bine cu bicarbonat de sodiu și uscate). Umpleți capacele cu apă clocotită și lăsați-le timp de 5 minute.
  3. În fiecare borcan de 1,5 litri, așezați o jumătate de frunză de hrean (cu betișoarele de rădăcină), 2 frunze de coacăz negru, 1 umbră de mărar, 1-2 frunze de cireș și 1 crenguță de tarhon.
  4. Tăiați 1-2 căței de usturoi în bucăți lungi și așezați castraveții. Închideți strâns, dar fără a exercita prea mult efort. De obicei, un borcan de 1,5 litri conține aproximativ 800 de grame de castraveți, dar totul depinde de cât de strâns i-ați așezat.
  5. În timpul umplerii borcanelor, puteți adăuga mai multe frunze de coacăz, usturoi și ardei iute. Dacă există goluri în borcan, puteți tăia castraveții pentru a le umple.
  6. Puneți o bucată de frunză de hrean deasupra, pentru a proteja suprafața castraveților de apa clocotită. Turnați cu atenție apă clocotită peste borcane.
  7. Acoperiți borcanele cu capace și lăsați timp de 15 minute. Scurgeți apa, nu o mai folosiți.
  8. Umpleți borcanele cu apă clocotită pentru a doua oară și lăsați timp de 20-30 de minute, pentru a încălzi castraveții și verdețurile.
  9. Scoateți apa într-un vas de măsurare. Completați cu apă curată până la 2 litri. În timp ce pregătiți marinata, înfășurați bine borcanele pentru a păstra căldura.
  10. Într-un vas, puneți apa măsurată pentru marinată. Adăugați sare, zahăr, semințe de muștar, piper negru, ienibahar, semințe de mărar și frunze de dafin. Aduceți amestecul la fierbere și gătiți aproximativ 3 minute, asigurându-vă că sarea și zahărul se dizolvă complet.
  11. Turnați marinata fierbinte în borcane, încercând să distribuiți condimentele în fiecare borcan. Adăugați și otetul (50 ml pentru fiecare borcan de 1,5 litri).
  12. Apoi, turnați marinada până aproape de marginea borcanelor. Sigilați cu strictețe capacul. Apoi, întoarceți imediat borcanele cu partea de sus în jos și verificați că nu se scurge lichid. Lăsați conservele în această poziție până se răcesc complet.După ce au fost complet răcite, întoarceți borcanele în poziția inițială și transferați-le într-un loc de depozitare. După aproximativ o lună și jumătate, castraveții murați vor fi gata de consum. Acestea se păstrează în mod corespunzător până la următoarea recoltare, chiar și la temperatura camerei.

    Dacă nu ați încercat niciodată să pregătiți castraveți murați în acest fel, vă recomand cu căldură să încercați! scrie valentinavnb.ro


DISTRIBUIE PE FACEBOOK
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).