Iată cea mai bună rețetă de castraveți murați în saramură!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Vara este, fără îndoială, sezonul în care gospodinele își fac provizii pentru iarnă. Dar dacă nu mai ai răbdare să aștepți toamna și vrei să pui la murat castraveți acum, îți propunem să testezi această rețetă care te va ajuta să obții legume crocante și delicioase pe parcursul multor luni.

Ingrediente:

 • Două kilograme de castraveți mici sau medii
 • 1,5 litri de apă
 • 30 de grame de sare neiodată
 • 4-5 căței de usturoi, curățați și tăiați în două
 • 100 de grame de hrean tăiat sub formă de fâșii
 • 2-3 fire de cimbru uscat
 • 2-3 fire de mărar uscat
 • Un ardei iute
 • Un morcov tăiat în rondele
 • O lingură de oțet alimentar

Mod de preparare:

 1. Alege castraveții mici sau medii, tari și, pe cât posibil, drepți. Spală-i bine și lasă-i să se scurgă de apă.
 2. Curăță hreanul și taie-l în fâșii. Curăță cățeii de usturoi și taie-i în bucăți. Spală ardeii iuți și pregătește firele de cimbru și mărar uscat (cu tot cu tijă).
 3. Pe fundul fiecărui borcan sau al borcanului mai mare, așază un fir de mărar cu tot cu tijă, câteva fire de cimbru și două fâșii de hrean. Deasupra, pune primul strat de castraveți, așezați vertical, bine îndesați.
 4. Presară câteva bucăți de usturoi și adaugă un ardei iute peste primul strat de castraveți. Continuă aranjarea cu al doilea strat de castraveți, așezați tot pe verticală, și adaugă usturoi și fâșii de hrean.
 5. Ultimul strat de castraveți trebuie așezat pe orizontală, iar la această etapă poți adăuga, dacă dorești, și rondele de morcov, alături de hrean, fire de mărar și cimbru uscat.
 6. Pentru a pregăti saramura, amestecă la fiecare litru de apă câte o lingură de sare. Apoi pune apa la fiert într-o oală. După ce a dat în clocot, las-o să se răcească timp de zece minute.
 7. Toarnă saramura în borcane, peste castraveți, astfel încât să-i acopere complet.
 8. A doua zi, când castraveții au început să fermenteze și să facă spumă, completează borcanul cu restul de saramură rece rămasă, până se umple borcanul. Un secret pentru castraveții crocanți timp de mai multe luni este să adaugi în borcan o lingură de oțet în această etapă. scrie dezicuzi.ro

Poftă bună la savurarea castraveților murați crocanți și delicioși timp îndelungat!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri