Castraveți murați de vară – O rețetă simplă de la bunica!

Castraveți murați de vară – O rețetă simplă de la bunica!

Mi-a plăcut foarte mult această rețetă, deoarece castravetele va fi delicios, crocant și va avea un gust special dacă îl vom face în acest fel.

Iată cum poți prepara castraveți murați de vară!

Ingrediente:

 • 1 borcan de 3 litri
 • 1,5 kg de castraveți cornișon
 • 5-6 căței de usturoi
 • cimbru uscat
 • mărar uscat
 • 1 ardei iute sau boabe de piper (opțional)

Pentru saramură:

 • 1,5 litri de apă
 • 2 linguri de sare grunjoasă
 • 1 felie de pâine

Pasul 1:

 1. Curăță cățeii de usturoi și taie-i pe jumătate, dacă sunt mari. Spală castraveții și pune-i într-o strecurătoare.
 2. Spală și clătește bine borcanul. Așază pe fundul său jumătate din cantitatea de cimbru și mărar.
 3. Așează castraveții în picioare în borcan, astfel încât să fie bine îndesați.
 4. Poți adăuga un ardei iute sau câteva boabe de piper în borcan, dacă dorești să obții un gust mai picant.
 5. Într-un vas, adu apa la clocot și adaugă sarea grunjoasă. Lasă saramura să fiarbă timp de 2-3 minute, apoi oprește focul și las-o să se răcească aproximativ 10 minute. Toarnă saramura peste castraveții din borcan.
 6. Adaugă restul de crenguțe de cimbru și mărar deasupra castraveților și acoperă borcanul cu o farfurioară. Lasă-l peste noapte în casă.
 7. După aproximativ 5 ore, pune o felie de pâine deasupra castraveților, apăsând-o ușor pentru a se îmbiba cu saramura. Aceasta va accelera procesul de acrire.

Pasul 2:

 1. Dacă saramura devine tulbure și culoarea castraveților se schimbă, semănând cu cei murați, înseamnă că a început fermentarea. Așează borcanul pe balcon sau în curte, deoarece temperatura mai rece de noapte poate contribui la procesul de fermentare.

Pasul 3:

 1. Timpul de acrire poate dura între 3-5 zile, în funcție de vreme. E bine ca ziua să stea la soare. Dacă e mai înnorat, adu-i în casă. Atunci murarea se mai prelungește cu 2-3 zile, deci va dura cam 8 zile. Dacă este foarte cald, durează doar 3-4 zile.

Pasul 4:

 1. După ce s-au acrit, se scot din borcan, se pun în cutii de plastic sau într-o carafă cu capac și cu cățeii de usturoi. Mărarul, cimbrul și ardeiul se aruncă.
 2. Se păstrează apoi la frigider și două săptămâni. Sunt delicioși!

Sper să te bucuri de acești castraveți murați de vară, așa cum am făcut-o și eu alături de bunica mea! Poftă bună! scrie despreviata.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri