Ce reprezintă florile trimise de Meghan Markle la ceremonia de înmormântare a prințului Philip. Soția lui Harry a scris de mână un bilet de adio

Ce reprezintă florile trimise de Meghan Markle la ceremonia de înmormântare a prințului Philip. Sâmbătă, 17 aprilie a avut loc ceremonia de înmormântare a Ducelui de Edinburgh, iar membrii familiei Regale și-au luat rămas bun respectând condițiile impuse de pandemia de coronavirus. Deși nu a fost prezentă la eveniment, Meghan Markle i-a adus un omagiu impresionant prințului Philip. Ducesa de Sussex a scris de mână un bilet de adio pe care l-a trimis odată cu coroana de flori.

Ce reprezintă florile trimise de Meghan Markle la ceremonia de înmormântare a prințului Philip. Soția lui Harry a scris de mână un bilet de adio

Ce reprezintă florile trimise de Meghan Markle la ceremonia de înmormântare a prințului Philip. Membrii Casei Regale și-au luat rămas bun de la Ducele de Edinburgh, soțul Reginei Elisabeta, care s-a stins din viață pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. 30 de persoane au participat la ceremonia de înmormântare care a avut loc sâmbătă. Meghan Markle, soția prințului Harry a lipsit fiind însărcinată în șase luni. Medicii i-au recomandat să nu petreacă 10 ore în avion în drum spre Marea Britanie. Astfel, ducesa de Sussex a urmărit întreaga ceremonie la televizor.

Cu toate astea, Meghan a trimis o coroană de flori cu simbolistică în spate pentru a fi depusă la mormântul Ducelui de Edinburgh. Soția lui Harry a cerut să se pregătească o coroană cu flori Eryngium și Acanthus. Eryngium se traduce scaiul vânat și este floarea simbol a Marinei regale, iar Acanthyus, talpa ursului, este floarea Greciei. Buchetul a mai fost format din trandafiri mici, roxmarin, lavandă și floare clopoțel. Totodată, Meghan a scris de mână câteva rânduri în care își exprima regrtul, iar biletul a fost pus pe coroana de flori de câmp.

Regina Elisabeta, scrisoare emoționantă pentru prințul Philip

Regina Elisabeta a lăsat și ea o scrisoare emoționantă pe sicriul soțului ei, prințul Philip. Regina a fost singură în strană, pe timpul ceremoniei, fără a avea alți membri ai familiei în imediata apropiere. La începutul slujbei, Elisabeta a pus pe sicriul ducelui o scrisoare semnată “Lilibeth”, porecla care i-a fost dată reginei în copilărie.

Regina Elisabeta și prințul Philip au fost căsătoriți 73 de ani. Ducele de Edinburgh a fost cel mai longeviv prinț consort din istoria națiunii. Acesta a avut mai multe probleme de sănătate și a fost internat recent în spital, unde a petrecut o lună. Participanții la slujba de înmormântare au păstrat distanța unii față de ceilalți, fiind așezați la 2 metri, pe familii, pentru a respecta restricțiile impuse de autorități. Prințul Edwards, cel mai mic dintre copiii reginei, a fost văzut punându-și mâna pe frunte în timp ce corul intona imnuri religioase.

La sfârșitul ceremoniei, sicriul în care se afla trupul neănsuflețit al prințului Philip a fost coborât în “Royal Vault”, criptată din capela St. George. Sicriul ducelui va rămâne în acest cavou până la decesul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, iar trupurile celor doi soți se vor odihni împreună în capela Memorial a regelui George al VI-lea, tatăl reginei Elisabeta a II-a.

sursa