Ce rugăciuni să spunem NOAPTEA când suntem neliniștiți și nu putem dormi

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Ce rugăciuni să spunem NOAPTEA. Marea neliniște din sufletele oamenilor se datorează distanțării lor față de Dumnezeu, Care este izvorul la tot binele.

Fără Dumnezeu, omul devine agitat, îngrijorat, panicat, deprimat și nu se poate odihni. Rugăciunea ne dă nădejde și credință. Ne preschimbă, ne face mai buni, mai răbdători, mai pașnici, mai smeriți și mai fericiți.

– Cine se roagă din interior nu mai are nevoie de somn mult. Are odihnă interioară…

– Nu-i de mirare că sunt călugări, care dorm numai două ore. Nu-i de mirare deloc, îi înțeleg perfect. Adică este atât de dulce și de profund somnul acela de două sau trei ore după rugăciune, încât compensează mulțimea orelor.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

– Să n-o faci pe fudulul în rugăciune… Tot timpul să te umilești. „Ăsta sunt, Doamne! Gol.” Eu tot timpul Îi spun lui Dumnezeu. Abia astăzi I-am spus ceva deosebit: „Doamne, traista mea este goală”.- (Preotul Dimitrie Bejan, Bucuriile suferinței. Evocări din trecut, Cartea Moldovei, Chișinău, 1995, p. 93)

Doar prin rugăciune ne putem liniști mintea, sufletul și trupul. Rugăciunile de seară au un rol foarte important în viața noastră. Ele ne ajută să ne odihnim sufletește, și din această stare să ne putem odihni și trupește.

Ce rugăciuni să spunem NOAPTEA. Încearcă să te rogi în legătură cu orice îți vine în minte.

„Dă Doamne, în această noapte, a trece somnul în pace…”

Și dacă nici după ce ai după ce ai făcut aceasta nu dormi, este mai bine să te dai jos din pat, să te așezi în fața icoanelor și să citești psalmi cu atenție.

Dacă nici această metodă nu funcționează, putem apela la mătănii și închinăciuni.

„Să faci mătănii cu rugăciunea lui Iisus până obosești, sau până ce pacea îți va intra în suflet, și atunci vei putea merge iar la culcare”. Mitropolitul Grigorie de Sankt Petersburg

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri