Ce se da de pomană de Sfânta Maria Mare. Aceste alimente se sfințesc de preot, la biserică

Se spune că cei care dau de pomană de Sfânta Maria vor avea parte de belșug, noroc și liniște sufletească întregul an. Iată ce se împarte de Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august.

Adormirea Maicii Domnului este prăznuită în fiecare an la mijlocul lunii august.În calendarul creștin ortodox este sărbătoare cu cruce roșie pe 15 august, aceasta fiind una dintre cele mai importante sărbători de peste an.

Pentru a întâmpina așa cum se cuvine praznicul Adormirii Maicii Domnului, credincioșii țin post timp de două săptămâni, perioadă în care se abțin de la toate alimentele de dulce.

De Sfânta Maria Mare există obiceiul de a împărți pachete pentru sufletul celor adormiți.Tradiția spune că este bine ca în ziua Adormirii Maicii Domnului, pe 15 august, să se dea de pomană în special fructe specifice sezonului.

Mai exact, se împart struguri, mere, pere, prune, dar și pâine. Tot în această zi se dau de pomană faguri cu miere, colaci, colivă, dar și plăcinte. Având în vedere că pe data de 15 august se încheie postul Adormirii Maicii Domnului, credincioșii pot da de pomană inclusiv alimente de dulce.

Înainte de a da de pomană, credincioșii trebuie să meargă la biserică pentru ca preotul să sfințească bucatele care urmează să fie împărțite. În plus, indiferent de ceea ce aleg să dea de pomană, credincioșii trebuie să o facă din tot sufletul, păstrând discreția și fără să se laude ulterior în fața celor din jur.

Pe data de 15 august, creștinii ortodocși prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, o sărbătoare importantă dedicată Fecioarei Maria. După cum îi spune și numele, aceasta este ziua în care credincioșii își amintesc de momentul în care Maica Domnului a trecut la cele veșnice.

Cu puțin timp înainte, Maica Domnului a fost înștiințată de un înger despre moartea ei, moment în care și-a cerut iertare de la toți cei din jur, iar abia apoi și-a dat duhul, potrivit crestinortodox.ro.

Conform tradiției bisericești, se spune că Iisus Hristos a coborât din ceruri pentru a primi în mâinile sale Sufletul cald al Maicii Domnului.

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri