Cea mai gustoasă zacuscă de vinete, pentru iarnă

Astăzi vă oferim o rețetă foarte gustoasă de zacuscă de vinete pentru iarnă, care o să vă cucerească imediat. “Zacusca de vinete” se prepară extrem de rapid și ușor, are un gust picant, este foarte aromată și apetisantă. Această zacuscă va deveni cel mai îndrăgit aperitiv pe timp de iarnă datorită gustului extraordinar.

Ingrediente:

 • 2 kg de vinete
 • 1.5 kg de roșii
 • 1 kg de ceapă
 • 1 kg de morcovi
 • 1 kg de ardei grași
 • 2 ardei iuți
 • 3 linguri rase de sare
 • 1 lingură rasă de zahăr
 • ulei

Mod de preparare:

 1. Spălați vinetele și tăiați-le cuburi. Presărați-le cu 5 linguri de sare și turnați deasupra apă, astfel încât să le acopere complet. Scurgeți apa după 40 de minute, spălați vinetele, stoarceți-le de apă și prăjiți-le într-o tigaie mare cu ulei.
 2. Mutați vinetele într-o cratiță mare.
 3. Prăjiți ceapa tocată mărunt în ulei și presărați-o în vinete.
 4. Dați morcovii prin răzătoarea medie și prăjiți-i în ulei, apoi puneți-i în cratița cu vinete.
 5. Curățați ardeii grași de semințe și tăiați-i cubulețe, prăjiți-i în ulei și adăugați-i în vinete.
 6. Adăugați în tigaie roșiile tăiate cubulețe, înăbușiți-le puțin și puneți-le în cratiță. Amestecați bine toate legumele, asezonați cu sare și zahăr, adăugați ardeiul iute.
 7. Fierbeți zacusca la foc mic, amestecând-o periodic timp de 40 de minute.
 8. Puneți zacusca de vinete în borcane fierbinți și sterilizate, acoperiți-le cu capace și sterilizați-le timp de 15 minute. Capsați borcanele, întoarceți-le cu susul în jos, acoperiți-le cu o plapumă caldă și lăsați-le să se răcească complet. Păstrați borcanele la temperatura camerei.

Poftă bună! scrie dezicuzi.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri