Cea mai savuroasă slănină pregătită după rețeta tradițională a bunicii. Are aspect afumat, dar nu este. Descoperă secretul ei!

Slănina este un aperitiv delicios cu o istorie bogată, preparat în gospodării casnice de-a lungul secolelor. Vă invităm să renunțați la slănina afumată din comerț și să optați pentru o delicatesă naturală preparată în casă. Nu este necesară folosirea unui aparat de afumat pentru a obține o slănină savuroasă. Cu ingrediente simple și accesibile, veți reuși să pregătiți o slănină rumenă, aromată și plină de savoare.

Ingrediente:

 • 1 kg de slănină cu straturi de carne
 • 2 căpățâni de usturoi
 • 3 linguri de piper negru măcinat

Pentru saramură:

 • Coji de ceapă (2 mâini)
 • 5 prune uscate
 • 2 frunze de dafin
 • 200 g de sare
 • 2 linguri de zahăr
 • 1 l de apă

Mod de preparare:

 1. Într-o cratiță, combinați toate ingredientele pentru saramură. Puneți cratița pe foc și aduceți saramura la fierbere.
 2. Spălați bine slănina și uscați-o pe un prosop de hârtie. Tăiați-o în două bucăți mai mici.
 3. Așezați bucățile de slănină în cratița cu saramură. Fierbeți la foc moderat timp de 25 de minute.
 4. Îndepărtați cratița de pe foc și lăsați slănina să se răcească peste noapte în saramură. Nu o scoateți din lichid.
 5. Curățați usturoiul și pisați-l împreună cu piperul negru măcinat.
 6. Scoateți slănina din saramură și uscați-o pe un prosop de hârtie. Frecați-o cu amestecul de usturoi și piper.
 7. Înfășurați slănina în folie alimentară și păstrați-o în frigider. Poate fi menținută acolo timp de până la 7 zile. Pentru o conservare mai îndelungată, puteți să o congelați.

Echipa noastră vă urează poftă bună alături de cei dragi!

Poftă bună! scrie floaredetei.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri