Ceai de patrunjel – am inceput joi, aveam 67 de kg, iar duminica am ajuns la 63 de kg

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Dacă te afli în fața unui eveniment neprevăzut în viața ta și vrei să porți o rochie care nu-ți vine bine și ai nevoie să slăbești aproximativ cinci kilograme într-un timp foarte scurt, atunci acest material este pentru tine.

Patrunjelul este o sursă excelentă de vitamina C, având de câteva zeci de ori mai mult decât citricele, care sunt considerate surse bogate de această vitamină. Acest condiment din familia leușteanului și a țelinei are, de asemenea, calități și puteri vindecătoare și poate înlocui cu succes multe medicamente. Cel mai bun lucru este că nu are efecte adverse.

Dacă vrei să începi o dietă bazată pe patrunjel, trebuie să folosești cât mai multe tipuri de salată. Iată două variante care sunt ușor de făcut, sunt delicioase și pot fi consumate oricând, la orice oră:

  1. Salată de patrunjel și mentă: ia șase legături de patrunjel și tot atâtea legături de mentă, preferabil cât mai proaspete. Tocă-le cât mai mărunt, adaugă peste ele o lingură de grâu făramitat pe care l-ai fiert mai înainte cu cel puțin treizeci de minute, o roșie mare tăiată cubulețe și adaugă la final și zeama de la o jumătate de lămâie. Salata este gata și o poți mânca de câte ori vrei tu. La micul dejun, mai bea o cafea neagră și mănâncă orice fruct îți place. Pentru prânz, poți opta pentru carne de pui și din nou un fruct. Pentru ultima masă principală a zilei, alege un ou, un fruct și legume.
  2. Ceai de patrunjel: ai nevoie de treizeci de grame de patrunjel și de un litru de apă. Fierbe apa și adaugă patrunjelul și așteaptă să se infuzeze pentru aproximativ zece minute. Strecoară infuzia și bea acest ceai cald sau rece înainte de fiecare masă principală timp de două săptămâni.

Patrunjelul poate fi folosit și în alte scopuri terapeutice. De exemplu, dacă îți sângerează gingiile atunci când te speli pe dinți, poți freca ușor frunzele de patrunjel timp de aproximativ șapte zile.

Consumul regulat de salată de patrunjel te poate ajuta să reduci nivelul de colesterol. Poți folosi rețeta de mai sus sau orice altă rețetă care îți place.

Dacă ai avut o noapte grea cu mult alcool, poți consuma câteva fire de patrunjel a doua zi pentru a-ți proteja ficatul și sistemul nervos.

Singura restrictie in consumarea patrunjelului este pentru femeile insarcinate.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri