Consumul de ceai din frunze de viță de vie poate fi benefic pentru pierderea în greutate și pentru menținerea unei stări generale de sănătate bună.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Frunzele de viță de vie sunt pline de vitamine și minerale, cum ar fi vitaminele A, C, E, K și din complexul B, calciu, magneziu, cupru, mangan, fier și fibre. Acestea pot fi utilizate pentru a pregăti ceaiuri eficiente în curele de slăbire și pentru buna funcționare a sistemului circulator.

Pentru a prepara un ceai din frunze de viță de vie, aveți nevoie de 1 litru de apă și 50 grame de frunze de viță de vie roșie. Adăugați frunzele în apă și lăsați-le să fiarbă timp de 20 de minute. Apoi, scoateți vasul de pe foc și lăsați ceaiul să se infuzeze timp de 15 minute, apoi filtrați-l. Se recomandă consumul a 3 căni pe zi, după fiecare masă principală, într-o cură de 1 lună.

Ceaiul din frunze de viță de vie este benefic în combaterea obezității, deoarece are acțiune depurativă și diuretică, ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge, stimulează digestia și armonizează metabolismul. Consumul regulat poate împiedica apariția problemelor precum hemoroizii, varicele sau cuperoza și poate preveni depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge și apariția aterosclerozei.

Ceaiul din frunze de viță de vie este benefic și pentru diabetici, deoarece ajută la sporește rezistența vaselor care alcătuiesc retina, prevenind retinopatia. Este recomandat și fumătorilor, deoarece poate ajuta la echilibrarea eventualelor derapaje alimentare și la prevenirea deteriorării circulației sângelui cauzate de fumat. scrie valentinavnb.ro

De asemenea, frunzele de viță de vie conțin o cantitate mare de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, care contribuie la prevenirea unui număr mare de afecțiuni, cum ar fi afecțiunile cardiovasculare, accidentele cardiovasculare cerebrale, artrita și depresia. Ele conțin, de asemenea, o cantitate mare de antioxidanți care încetinesc procesul de îmbătrânire și previn apariția afecțiunilor cardiovasculare și a cancerului.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri