Ceapa poate fi folosită ca leac pentru afecțiuni respiratorii

Există multe reţete tradiţionale care folosesc ceapa pentru a trata diferite afecţiuni, precum:

  1. Sirop de ceapă: se prepară amestecând 10 linguri de suc de ceapă proaspăt cu 20 de linguri de miere de salcâm. Acest sirop este util pentru tratarea bronşitei şi pentru calmarea tusei persistente şi convulsive.
  2. Suc de ceapă cu lapte: se amestecă o linguriţă de suc de ceapă şi câteva picături de suc de usturoi într-un sfert de pahar de lapte fierbinte. Acest remediu este util în tratamentul astmului bronşic, ascitei şi edemelor cardiace, precum şi pentru eliminarea viermilor intestinali.
  3. Macerat de ceapă în ulei: două cepe mari tăiate mărunt se pun la macerat într-o cană de ulei de măsline timp de 6 zile. Acest remediu este recomandat pentru prevenirea şi eliminarea calculilor biliari.
  4. Cataplasme cu ceapă: o ceapă mare se taie mărunt şi se amestecă cu apă caldă până când se formează o pastă. Această pastă se aplică pe zona dureroasă şi se fixează cu un bandaj. Aceste cataplasme sunt utile în tratarea durerilor articulare şi musculare, precum şi pentru reducerea inflamaţiei.
  5. Ceapă la tălpi: o ceapă mare se taie în felii groase şi se aplică pe tălpi, apoi se fixează cu o şosetă. Acest remediu este util pentru reducerea febrei şi pentru eliminarea toxinelor din organism.
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri