Așa Obțineți Recoltă De Ceapă Care Să Vă Ajungă Pe Un An Întreg

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Reteta pentru cultivarea cepei:

  1. Verificați solul din grădină. Dacă este argilos, amestecați-l cu nisip și turbă pentru a-l face mai drenant. Dacă solul este acid, adăugați dolomită măcinată pentru a-l face mai alcalin. Este important să faceți acest lucru în toamnă pentru ca solul să aibă timp să se pregătească pentru plantare.
  2. Înmuiați răsadurile de ceapă în soluție de permanganat de potasiu pentru 10-20 de minute pentru a le dezinfecta.
  3. Tăiați vârful răsadurilor pentru a le ajuta să crească mai rapid. În timpul plantării, adăugați sare în sol pentru a ține departe mustele cepei. Alături de ceapă, plantați morcovi, care vor ține departe mustele cepei, iar ceapa va ține departe mustele morcovilor.
  4. Faceți trei fertilizări. Prima fertilizare trebuie făcută în faza primelor două frunze cu soluție de gunoi de grajd sau cu gunoi de pasăre și superfosfat, dizolvat în apă caldă, plus cenuză. A doua fertilizare trebuie făcută după două săptămâni cu superfosfat, uree și potasiu. A treia fertilizare trebuie făcută la sfârșitul lunii iunie, folosind același amestec ca și pentru a doua fertilizare, fără uree dacă fertilizarea este făcută în iulie.
  5. Nu folosiți exces de îngrășăminte cu azot, deoarece acesta va stimula creșterea cozilor de ceapă și va afecta dezvoltarea bulbilor.
  6. Pentru potasiu, cel mai potrivit este sulfatul de potasiu, iar cenusa conține și ea potasiu. Nu folosiți gunoi proaspăt de grajd sau clorură de potasiu, deoarece acestea vor scădea randamentul producției. Fosforul este important pentru dezvoltarea bulbilor.
  7. Strângeți recolta la timp, până la primele ploi din luna august, pentru a putea păstra ceapa o perioadă mai îndelungată. Este important să uscați ceapa și să îndepărtați murdăria uscată și tulpinile uscate, lăsând doar 8-10 cm.
  8. Alegeți periodic ceapa pentru a preveni stricarea unui bulb, care poate afecta și ceilalți bulbii.

Spor la grădinărit!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri