Rețeta pe care toată lumea trebuie să o cunoască: cei mai buni ardei capia copți la borcan.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Ardeii capia sunt adevărați magicieni în bucătărie, adăugând o explozie de culoare și gust într-o varietate de mâncăruri. Fie că sunt folosiți în paste, salate, sandvișuri, pizza, risotto sau chiar macaroane cu brânză, nu poți să nu te îndrăgostești de gustul lor suculent și dulce. Aroma lor bogată și profundă îmbogățește orice preparat, inclusiv sosurile cremoase.

Acum, în sezonul ardeiului gras, vă prezentăm cea mai bună rețetă de ardei capia copți, simplă și delicioasă:

Ingrediente:

 • 4 kilograme de ardei capia, proaspeți și curățați
 • 1 cană de suc de lămâie
 • 2 căni de oțet alb
 • 100 ml ulei de măsline
 • 4 căței de usturoi
 • 1/2 lingură de sare
 • 1 lingură de boabe de muștar
 • 1 lingură de boabe de piper
 • 4 borcane curate de 800 de grame

Instrucțiuni:

 1. Spălați bine ardeii capia și frecați ușor suprafața lor cu puțin ulei de măsline pentru a-i ajuta să se prăjească mai rapid.
 2. Preîncălziți cuptorul la 160 de grade Celsius și așezați ardeii direct pe grătarul superior al cuptorului, cu o tigaie sub ei pentru a prinde scurgerile.
 3. Înnegriți suprafața ardeilor, întorcându-i cu cleștele pentru a se prăji uniform pe toate părțile.
 4. După ce ardeii sunt bine prăjiți și într-o stare ușor cărnoasă, așezați-i într-un castron și acoperiți-l cu un capac. Lăsați-i să se răcească suficient pentru a-i putea manevra.
 5. Îndepărtați cu grijă cojile înnegrite ale ardeilor. Tăiați-i în jumătate și îndepărtați tulpinile și semințele.
 6. Într-o oală, amestecați sucul de lămâie, oțetul alb, uleiul de măsline, usturoiul și sarea. Puneți amestecul pe foc și aduceți-l la fierbere.
 7. Distribuiți ardeii uniform în borcanele curate. Turnați amestecul de oțet fierbinte peste ardei astfel încât să fie bine acoperiți.
 8. Adăugați boabele de muștar și piper în fiecare borcan.
 9. Închideți borcanele etanș și lăsați-le să se răcească complet. Ar trebui să auziți un „pop” în momentul în care capacele se etanșează.
 10. Dacă un borcan nu se etanșează, păstrați-l la frigider și consumați-l în câteva săptămâni. Restul borcanelor pot fi depozitate timp de un an.

Ardeii capia copți sunt incredibil de versatili în bucătărie. Îi puteți amesteca în sosuri, adăuga în humus sau folosi pentru a aduce culoare și savoare într-o multitudine de mâncăruri. Această rețetă simplă și delicioasă vă va încânta pe toți cei dragi. Vă dorim poftă bună! scrie wawlist.com

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri