Așa obții cei mai buni ardei capia copți la borcan.

Iată cum să pregătești cei mai buni ardei capia copți la borcan:

Ingrediente:

 • 4 kg ardei capia
 • 350 ml oțet tare
 • 100 ml ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui
 • 1 lingură și jumătate de sare (să nu fie fină)
 • 2 linguri de zahăr
 • 1 lingură boabe de muștar
 • 1 lingură boabe de piper
 • 5-6 căței de usturoi
 • 4 borcane de aproximativ 700-800 grame fiecare

Mod de preparare:

 1. Coaceți ardeii și curățați-i de coajă deasupra unei cratițe pentru a colecta lichidul care curge din ei. Astfel, veți putea folosi zeama pentru borcane.
 2. Desfaceți ardeii doar pe o parte și scoateți cotorul și semințele. Nu este necesar să îi spălați, astfel își vor păstra aroma de copt și vor lăsa zeama lor delicioasă.
 3. Așezați ardeii în cele 4 borcane, împreună cu zeama pe care au lăsat-o. Adăugați 3-4 felii de usturoi printre ei.
 4. Într-o cratiță, pregătiți lichidul. Combinați oțetul, uleiul, sarea, zahărul, boabele de muștar și piper, apoi lăsați să dea în clocot.
 5. Turnați lichidul fierbinte peste ardei și acoperiți borcanele cu capacele bine strânse.
 6. Lăsați compoziția să se răcească complet, apoi depozitați borcanele într-un loc răcoros și întunecat.

Poftă bună! Acești ardei capia copți la borcan vor fi delicioși în diverse preparate culinare sau pot fi savurați ca atare, alături de mâncărurile preferate! scrie dorcudor.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri