Iată cea mai simplă rețetă pentru a face cei mai buni gogoșari, fără fierbere și fără conservanți!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

În ziua de azi, în comerț găsim tot felul de legume conservate, dar nimic nu se compară cu cele făcute în casă de gospodine.

Lângă o friptură, o salată de „murături” cu gogoșari merge de minune. Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă de gogoșari în oțet, care nu necesită fierbere sau conservanți.

Ingrediente:

 • 4 kg de gogoșari
 • 400 ml oțet de vin de 9 grade
 • 400 grame zahăr
 • 80 grame sare pentru murături
 • o legătură de frunze de țelină
 • o lingură de boabe de piper
 • o lingură de boabe de muștar
 • trei bucăți de hrean
 • câțiva căței de usturoi
 • câteva foi de dafin

Mod de preparare:

 1. Spălați bine gogoșarii, lăsați-i să se scurgă de apă și scoateți-le cotorul și semințele, apoi tăiați-i în patru. Puneți-i într-un vas încăpător.
 2. Într-un vas separat, fierbeți oțetul cu zahărul și sarea până obțineți o soluție omogenă.
 3. Turnați amestecul de oțet, sare și zahăr peste gogoșari și acoperiți vasul. Lăsați-i în amestec până a doua zi, amestecând din când în când, pentru ca soluția să îi cuprindă pe toți.
 4. Peste noapte, gogoșarii vor lăsa mai multă zeamă. A doua zi, separați gogoșarii de zeamă și așezați-i în borcane curate și uscate. Asigurați-vă că borcanele sunt bine uscate pentru a evita fermentarea gogoșarilor.
 5. Așezați bucățile de gogoșari cât mai aproape unele de altele în borcane. Între ele, așezați bucăți de hrean, usturoi, foi de dafin și frunze de țelină.
 6. La final, adăugați câteva boabe de piper și muștar. Strecurați zeama pentru a evita impuritățile din gogoșari să ajungă în borcane. Turnați zeama peste gogoșari astfel încât să îi acopere. Puneți capacele și așezați borcanele într-un loc răcoros. scrie valentinavnb.ro

ATENȚIE: Folosiți doar oțet de 9 grade și sare mare de murături!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri