Chec Tigrișor – pufos și delicios, gata în 30 minute!

Chec tigrușor – adorat de cei mici și mari! O rețetă simplă și delicioasă pentru toată familia, cu o cantitate de aproximativ 600 grame.

Ingrediente: – 3 ouă, – 8 linguri de zahăr, – 8 linguri de lapte, – 200 grame de făină, – 5 linguri de ulei, – 2 linguri de cacao, – un plic de praf de copt, – un praf de sare, – o fiolă de esență de rom.

Mod de preparare:

  1. Începem prin a separa ouăle. Mixează albușurile cu un praf de sare până obții o spumă. Adaugă peste ele 3 linguri de zahăr și mixează până devin o bezea tare.
  2. Freacă gălbenușurile cu 5 linguri de zahăr până zahărul se topește și compoziția devine ușor cremoasă. Adaugă esența de rom și făina amestecată cu praful de copt.
  3. Amestecă bine și adaugă laptele și uleiul în mod alternant.
  4. Incorporă albușurile în compoziție, amestecând ușor cu o lingură, folosind mișcări de sus în jos.
  5. Imparte compoziția în două părți egale; una rămâne simplă, iar în cealaltă adaugă cacaoa cernută.
  6. Într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt, adaugă pe rând în centru câte o lingură de compoziție simplă, apoi deasupra câte o lingură de compoziție cu cacao și alternează astfel până se termină ambele compoziții.
  7. Coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius timp de aproximativ 30-35 de minute. După coacere, lasă la răcit, pudrează și servește.

Spor la gătit și poftă bună! scrie despreviata.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri