Acest chec pufos și delicios reprezintă o rețetă perfectă pentru perioadele de post. Se prepară ușor, fără a utiliza lapte sau ouă și necesită doar câteva ingrediente simple. În plus, este gata într-un timp scurt.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Dacă sunteți în post și vă doriți ceva dulce, avem rețeta perfectă pentru dumneavoastră! Checul de post este o alegere excelentă, deoarece este neașteptat de gustos și se prepară cu puține ingrediente. Nu aveți nevoie de lapte sau ouă, iar pregătirea sa este simplă și rapidă. Acest chec de post este ideal nu doar pentru momentele de răsfăț personal, ci și pentru întâlnirile cu prietenii și familia sau chiar pentru sărbători, când dorim să ne bucurăm de un desert făcut în casă, dar mai ușor.

Pentru această rețetă veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 2 căni de făină
 • 1 cană de zahăr
 • jumătate de cană de ulei de floarea soarelui sau ulei de cocos
 • 1 cană de apă
 • 1 lingură de zahăr vanilat
 • 1 praf de copt
 • 2 linguri de cacao neagră
 • 2 linguri de dulceață de prune (sau orice altă dulceață disponibilă)

Mod de preparare:

 1. Într-un bol, combinați apa, uleiul, zahărul, făina, praful de copt și zahărul vanilat. Amestecați bine până când obțineți o compoziție omogenă.
 2. Împărțiți compoziția rezultată în două părți egale. Într-una dintre părți, adăugați cele 2 linguri de cacao neagră și cele 2 linguri de dulceață de prune. Amestecați bine până când ingredientele se omogenizează.
 3. În cealaltă parte de aluat, adăugați cele 3 linguri de nucă de cocos. Amestecați din nou până se încorporează ingredientele.
 4. Așezați alternativ cele două compoziții într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei, pentru a forma două straturi de culori diferite.
 5. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și introduceți tava cu checul de post. Lăsați-l la copt timp de aproximativ 40 de minute sau până când suprafața checului se crăpătează ușor. scrie wawlist.com
 6. Pentru a verifica dacă checul este copt în interior, puteți introduce o scobitoare care trebuie să iasă curată.
 7. Lăsați checul să se răcească în tava și, opțional, îl puteți orna cu zahăr pudră înainte de a-l tăia felii.
 8. Savurați această delicioasă rețetă de chec de post, cu siguranță vă va încânta!
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri