Checul de vanilie, cu umplutură delicioasă de ciocolată, este un desert deosebit de apetisant pe care cu siguranță îl veți adora!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Vă prezintăm o rețetă delicioasă de chec cu vanilie și ciocolată. Pandișpanul moale și aromat de vanilie se împletește perfect cu umplutura de ciocolată, creând un desert apetisant și deosebit de gustos. Glazura de ciocolată deasupra îi conferă un aspect festiv și atrăgător. Bucurați-vă pe cei dragi cu această prăjitură originală și savuroasă de casă.

Ingrediente:

 • 170 g de făină
 • 125 g de unt
 • 200 g de zahăr
 • 3 ouă
 • 150 g de iaurt
 • 40 g pudră de cacao
 • 60 ml de apă
 • 3 picături de esență de vanilie
 • 0.5 linguriță bicarbonat de sodiu
 • 0.5 linguriță de sare

Pentru glazură:

 • 100 g de ciocolată albă
 • 40 g de ciocolată neagră

Mod de preparare:

 1. Amestecați făina cernută cu bicarbonatul de sodiu și sarea.
 2. Într-un bol, mixați untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul până obțineți o cremă. Adăugați ouăle și mixați bine. Puteți folosi un tel sau un mixer la viteză medie.
 3. Treptat, adăugați făina și amestecați. Incorporați și iaurtul cu grijă.
 4. Într-un vas mic, amestecați pudra de cacao cu apa. Amestecați rapid pentru a obține o masă omogenă, fără cocoloașe.
 5. Turnați 1/3 din aluat într-un bol și adăugați pudra de cacao cu apă. Amestecați bine.
 6. În restul de 2/3 aluat, adăugați esența de vanilie și amestecați.
 7. Ungeți forma de copt cu unt. Turnați în formă jumătate din cantitatea de aluat cu vanilie.
 8. Apoi, turnați aluatul cu cacao, iar deasupra acestuia, adăugați restul de aluat cu vanilie. Dați checul la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 45-55 de minute. Lăsați checul să se răcească și apoi îndepărtați forma.
 9. Pregătiți glazura: topiți ciocolata albă la baia de aburi sau în cuptorul cu microunde. Acoperiți checul cu ciocolată albă. Apoi, topiți ciocolata neagră și decorați prăjitura cu ea. scrie dorcudor.ro

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri