Checul pufos este o delicioasă prăjitură simplă și economică, iar aici sunt două rețete tradiționale pe care le poți încerca:

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Reteta 1 – Chec super pufos

Ingrediente:

 • 4 ouă
 • 1 cană de zahăr
 • 1 cană de făină
 • 2 linguri de ulei
 • 1 linguriță de praf de copt (1,5 lingurițe, dacă folosiți sofran)
 • Vanilie
 • Cacao (pentru efectul marmorat, aproximativ o lingură)

Mod de preparare:

 1. Începeți prin separarea ouălor, astfel încât să aveți albușurile și gălbenușurile în recipiente separate.
 2. Bateți albușurile spumă într-un castron și adăugați zahărul (inclusiv zahărul vanilat). Continuați să bateți până când spuma devine lucioasă.
 3. Într-un alt bol, amestecați făina cu praful de copt și cerneți compoziția peste bezea. Amestecați cu o spatulă, de jos în sus (nu utilizați mixerul).
 4. Adăugați gălbenușurile, pe care le-ați bătut în prealabil cu uleiul, în compoziție. Amestecați ușor, de jos în sus, folosind tot o spatulă.
 5. Turnați aluatul într-o formă de chec, păstrând puțin aluat separat pentru a-l amesteca cu cacao (cam o lingură). Turnați amestecul cu cacao deasupra aluatului din formă (îl puteți marmoriza cu o furculiță, dacă doriți).
 6. Puneți forma în cuptor, la temperatura de 180 de grade Celsius, și verificați dacă este gata cu ajutorul unei scobitori (începând de la 30 de minute). Fiți atenți, deoarece poate crăpa și poate părea nefăcut deasupra, dar dacă scobitoarea iese curată, înseamnă că este gata!

Reteta 2 – Chec simplu și economic

Ingrediente pentru o tavă:

 • 2 ouă
 • 1 cană de zahăr
 • 1/2 cană de lapte
 • 1/2 cană de ulei
 • 1,5 – 2 cani de făină
 • 1 plic de praf de copt
 • Cacao (pentru efectul marmorat)

Mod de preparare:

 1. Spargeți ouăle într-un castron și adăugați zahărul. Amestecați puțin până se încorporează.
 2. Adăugați laptele și uleiul în castron și continuați să amestecați.
 3. Într-un alt bol, amestecați făina cu praful de copt și cerneți compoziția deasupra amestecului de ouă, zahăr, lapte și ulei.
 4. Turnați aluatul într-o formă de chec, păstrând puțin aluat separat pentru a-l amesteca cu cacao (o lingură). Turnați amestecul cu cacao deasupra aluatului din formă.
 5. Puneți forma în cuptor, la temperatura de 180 de grade Celsius, și verificați dacă este gata cu ajutorul unei scobitori (începând de la 30 de minute, dar poate dura în jur de 45 de minute).

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri