Chiftelele de dovlecei sunt o rețetă rapidă, cunoscută de foarte puține gospodine!

Vă prezentăm o rețetă rapidă de clătite sărate din dovlecei, aromate, delicioase și foarte suculente. Aceste chiftele au o textură ușoară, dar totodată consistentă.

Le puteți servi alături de garnitură și sosul preferat, iar cu siguranță vor fi pe placul tuturor.

Ingrediente:

 • 2 bucăți de dovlecei
 • 3 linguri de pătrunjel
 • 0.75 linguriță de sare
 • 1 bucată de fir praz
 • 0.25 linguriță de piper negru măcinat
 • 50 g de făină
 • 2 ouă
 • 2 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare:

 1. Într-un bol, amestecați dovleceii dați prin răzătoare cu 1/2 linguriță de sare. Lăsați-i timp de 10 minute, apoi eliminați tot lichidul din dovlecei.
 2. În același bol, amestecați dovleceii cu ouăle, pătrunjelul tăiat mărunt, făina, prazul tocat, piperul și 0,25 linguriță de sare.
 3. Folosind un bol cu diametrul de circa 6 cm, formați clătitele și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei de măsline încins.

Savurați cu plăcere! Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri