Cinci opțiuni de îngrășăminte naturale bio pentru a proteja roșiile împotriva bolilor: lapte, drojdie, cenușă și altele, care pot fi aplicate prin stropire.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Iată o posibilă reformulare a textului:

Rosiile de grădină sunt cele mai gustoase, dar pentru a ne bucura de ele pe toată perioada verii avem nevoie să le oferim îngrijire corespunzătoare pentru a avea un rod bogat și sănătos. În acest sens, vă voi oferi câteva sfaturi pentru a avea roșii sănătoase și roditoare pe tot parcursul verii.

Dacă doriți să vă bucurați de roșii bio, este important să știți cu ce să le stropiți. Pentru a se dezvolta frumos și a rodi, roșiile au nevoie de nutrienți precum azot, fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier, cupru sau zinc. Pentru a obține o cultură bio, puteți să le oferiți aceste substanțe din diverse soluții pe care le aveți în casă.

În plus de substanțele nutritive, trebuie să oferiți plantelor și protecție împotriva daunatorilor și bolilor.

Iată câteva soluții pentru a avea roșii frumoase și cu rod bogat:

  • Apa de cenușă: într-o găleată, puneți 500 g de cenușă și amestecați cu 5 litri de apă clocotită. Lăsați să se așeze cenușa la fundul găleții și turnați apa într-un alt vas. Adăugați peste aceasta încă 5 litri de apă de ploaie sau din fântână și puteți stropi roșiile sau alte legume din grădină.
  • Soluția de urzici: bună ca insecticid și fungicid. Aveți nevoie de o legătură de urzici pe care o tocați și o puneți în pământ, de jur împrejurul plantei. De asemenea, puteți face și următoarea soluție pentru stropit: folosiți o găleată de 10 litri și umpleți-o pe jumătate cu urzici. Adăugați apă caldă și lăsați să macereze 7-10 zile. După acest timp, diluați 1 litru cu 10 litri de apă și stropiți plantele.
  • Drojdia de bere: stimulează creșterea plantelor. Dizolvați jumătate de pahar de zahăr cu 100 g de drojdie de bere într-un borcan de 3 litri. Pentru stropire, diluați un pahar din soluție cu 10 litri de apă și stropiți roșiile, vinetele sau ardeii. De asemenea, poate fi pusă direct la rădăcină pentru fertilizare.
  • Pentru a proteja plantele de ciuperci și a le oferi un bun îngrășământ natural, poți folosi soluția cu lapte. Se amestecă 1 litru de lapte cu 9 litri de apă, la care se adaugă 30 de picături de tinctură de iod. Această soluție se stropesc plantele o dată la 7-10 zile.

    De asemenea, poți folosi bicarbonatul, amestecând 1-2 lingurițe de bicarbonat în 1 litru de apă caldă. Frunzele plantelor se pot stropi cu această soluție și se pot pudra cu cenusa pentru a proteja împotriva bolilor.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri