Cinci strategii pentru a curăța un fier de călcat ars și pentru a-l readuce la aspectul său original.

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Un fier de calcat ars cu bucati de material inca lipite de suprafata nu mai este de mare folos. Daca vi se intampla vreodata acest lucru, deconectati-l de la priza electrica, lasati fierul de calcat sa se raceasca si apoi folositi betisoare de lemn sau pensete pentru a slabi reziduurile de tesatura.

Dupa ce ati facut acest lucru, utilizati una dintre urmatoarele trucuri pentru a face dispozitivul sa arate din nou ca nou.

1 – Sare
Dupa indepartarea tuturor bucatilor de material ars, pot ramane urme pe placa dispozitivului dumneavoastra. Pentru a le indeparta, luati un prosop moale si stropiti-l cu cateva linguri de sare. Luati-va fierul de calcat, puneti-l pe modul „bumbac” si, de indata ce este suficient de fierbinte,pune-ti sarea peste si faceti miscari inainte si inapoi. Continuati sa faceti acest lucru pana cand petele dispar. Deconectati fierul de calcat si lasati-l sa se raceasca, apoi stergeti-i suprafata cu o carpa umeda.

2 – Otet
Daca semnele sunt mai incapatanate, veti avea nevoie de un ingredient putin mai puternic. Se incalzeste putin otet alb si se inmoaie o carpa moale in el. Frecati placa fierului de calcat pana dispar urmele, apoi stergeti-o cu o carpa inmuiata in apa limpede.

Cine sunt modelele Simonei Halep?
Daca, in ciuda acestui fapt, otetul nu a scos aceste semne negre, creste-i eficacitatea adaugand sare. Diluati 1 lingura de sare intr-un pahar de otet alb cald, apoi frecati talpa aparatului dumneavoastra cu acest amestec. Odata ce petele au disparut, stergeti cu o carpa umeda.

3 – Lichid de spalat vase
Uneori, urmele de ars acopera fantele fierului de calcat. Pentru a le curata, pregatiti o solutie de apa si sapun de vase, apoi inmuiati un tampon de bumbac in el si folositi-l pentru a curata crapaturile. Odata ce toata murdaria a disparut, stergeti cu o carpa umeda.

4 – Peroxid de hidrogen
Peroxidul de hidrogen este una dintre cele mai simple si rapide moduri de a curata un fier de calcat. Doar inmuiati un prosop de vase in peroxid de hidrogen si calcati-l pana cand petele dispar.

5 – Este mai bine sa previi decat sa vindeci

Pentru a evita orice tip de incident cu fierul de calcat, nu il lasati nesupravegheat cand este conectat la priza. In plus, pentru a-l pastra ca nou, curata-l in mod regulat pentru a preveni acumularea de reziduuri de material in fante si care le-ar putea infunda. Pentru a pastra calitatea placii, evitati sa folositi produse de curatare abrazive sau perii de frecat, deoarece acestea va pot deteriora si mai mult aparatul.


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).