Ciolanul de porc cu bere la cuptor este o rețetă de bunătate, care îți lasă gura apă!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

„Ciolanul de porc cu bere la cuptor” este o rețetă extrem de suculentă și gustoasă, care te va face să-ți lingi degetele! Obții o crustă frumos rumenită și o carne fragedă în interior. Cu siguranță merită să încerci această rețetă!

Ingrediente: – 1 ciolan mare de porc (2,5 kg), – sare și piper, – câteva boabe de ienibahar, – 4-5 cepe mici, – 1 capătana de usturoi,

– 2 frunze de dafin, – crenguțe de rozmarin, – ulei, – 1 litru de bere.

Mod de preparare:

  1. Începe prin a fierbe ciolanul cu frunzele de dafin, boabele de piper și ienibahar, ceapa și 3-4 căței de usturoi timp de 25 de minute.
  2. Scoate ciolanul din apă și crestează-l sau înteapă-l cât mai des posibil cu un cuțit subțire, până la os, dacă se poate. În interiorul crestăturilor, împănează ciolanul cu felii de usturoi și frunze de rozmarin.
  3. Așează ciolanul într-o tavă, stropește-l cu ulei (suficient pentru a acoperi bine fundul tavii), unge-l cu sare și piper, apoi adaugă berea și câțiva căței de usturoi și acoperă-l cu folie de aluminiu.
  4. La fiecare 15-20 de minute, ridică folia și stropește ciolanul cu berea și uleiul din tavă. Ai grijă să arunci cățeii de usturoi din tavă când devin aurii, altfel vor lăsa un gust amar.
  5. După 1 oră de coacere, întoarce ciolanul pe partea cealaltă. În acest moment, mai înteapă-l de câteva ori cu cuțitul pentru a favoriza coacerea în profunzime.
  6. Împrospătează frunzele de rozmarin dacă s-au uscat. Mai rotește ciolanul de câteva ori în timpul coacerii și adaugă bere de fiecare dată când se evapora.
  7. Pentru un ciolan foarte mare, vei avea nevoie de aproximativ 5 ore de coacere la 180°C.

Ciolanul va fi gata când se va tăia ușor de pe os și nu va ieși sânge când îl vei întepa cu cuțitul.

Pentru o masă delicioasă, îți recomand să încerci acest ciolan de porc cu bere la cuptor, însoțit de varză calită, piure de cartofi sau cartofi copți. scrie despreviata.ro

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri