Ciorba de legume este delicioasă, ușor de preparat și foarte accesibilă ca preț.

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Reteta pentru ciorba de legume simpla:

Ingrediente (3 porții):

 • Jumătate de rădăcină de ţelină
 • 2 morcovi mici
 • Jumătate de rădăcină de sfeclă
 • Opţional: 1 ceapă
 • 1 ardei gras
 • 1 mână de fasole verde
 • 2 cartofi mici
 • 2-3 roșii din conservă sau proaspete
 • O legătură de pătrunjel sau altă verdeaţă (leuştean, frunze tinere de sfeclă, lobodă etc.)
 • 1 lingură de sare
 • Câteva frunze de dafin, o crenguță de cimbru, 5 boabe de piper, 5 boabe de coriandru
 • Opţional: câteva linguri de quinoa fiartă pentru fiecare porţie (se adaugă la servire)

Mod de preparare:

 1. Într-o cratiță mare, puneți aproximativ 2 litri de apă la fiert. Când apa începe să fiarbă, reduceți focul și lăsați-o să fiarbă câteva minute. Această etapă ajută la păstrarea mai multor nutrienți în apa de gătit.
 2. Între timp, curățați și tăiați legumele în bucăți potrivite: ceapa, morcovii, țelina, sfecla, cartofii, ardeiul, roșiile. Ceapa poate fi tăiată mărunt, iar celelalte legume în felii sau cubulețe. Adăugați și condimentele (dafin, cimbru, piper).
 3. După ce apa a fiert câteva minute, adăugați legumele în ordinea următoare: ceapa, morcovii, țelina, sfecla, cartofii, ardeiul, roșiile. Amestecați bine și lăsați legumele să fiarbă.
 4. Când legumele sunt aproape gata, adăugați sarea și fasolea verde. Lăsați ciorba să mai dea în clocot și verificați dacă mai este nevoie de condimente. Adăugați și verdeața tăiată mărunt, apoi închideți focul.
 5. În total, totul durează aproximativ 20 de minute. Ceapa, morcovii, țelina și cartofii vor fi fierti timp de 15-20 de minute, sfecla aproximativ 10-15 minute, ardeiul 10 minute, iar fasolea verde 5-7 minute. Verdeața trebuie doar opărită pentru scurt timp. Legumele vor fi fierte, dar nu foarte moi, iar verdeața poate rămâne semicrudă. Ciorba va avea un gust neutru, proaspăt de legume. scrie dezicuzi.ro
 6. La servire, puteți adăuga în farfurie câteva linguri de quinoa fiartă, dar puteți servi

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).