Iată o rețetă rapidă și adorată de cei mici: Mini clătite cu mere! Veți avea nevoie de un măr, un ou, zahăr, coajă de lămâie, un iaurt și praf de copt.

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Iată o rețetă delicioasă pentru mini clătite, ușoare și pufoase, adorate de cei mici la micul dejun! Aceste clătite făcute de la zero sunt gata în doar câteva minute și pot fi savurate cu diverse topping-uri, cum ar fi zahăr pudră, unt, siropuri naturale sau fructe proaspete.

Ingrediente:

 • 1 măr
 • 1 ou
 • 30 g zahăr
 • 150 grame iaurt natural
 • Coajă rasă de la o jumătate de lămâie
 • 140 grame făină
 • 1/2 linguriță de praf de copt

Mod de preparare:

 1. Curățați mărul de coajă și dați-l pe o răzătoare mare.
 2. Spargeți oul într-un bol și bateți-l cu un tel. Adăugați zahărul și amestecați bine. Încorporați iaurtul și coaja rasă de la o jumătate de lămâie.
 3. Adăugați mărul ras și apoi făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecați bine până se obține o compoziție omogenă.
 4. Încingeți ușor ulei de măsline într-o tigaie și puneți câte o lingură plină de compoziție în ea. Aplatizați ușor amestecul și lăsați-l să se rumenească bine pe toate părțile, până capătă o culoare frumoasă.
 5. Mini clătite cu mere sunt gata! Le puteți servi cu zahăr pudră, scorțișoară sau fructe proaspete. Poftă bună!

Este important să menționăm că mini clătitele pot fi adaptate după preferințele și nevoile fiecăruia. Pentru o variantă mai sănătoasă, puteți înlocui zahărul cu îndulcitori naturali sau puteți utiliza făină integrală. De asemenea, puteți adăuga alte ingrediente precum fulgi de ovăz sau fructe proaspete pentru a obține clătite încărcate cu nutrienți. Încercați diferite combinații și bucurați-vă de micul dejun într-un mod savuros și sănătos! scrie wawlist.com


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).