Preparatele pe bază de COADA-SORICELULUI au demonstrat efecte vindecătoare asupra unor afecțiuni precum hepatita, cirozele, eczemele și hemoroizii.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Coada-şoricelului, o plantă medicinală populară și apreciată în țară, este utilizată în peste 100 de afecțiuni și tulburări, conform cercetărilor efectuate în diverse laboratoare de medicină, care confirmă tot mai multe dintre aceste utilizări medicale.

Pentru preparatele pe bază de coada-şoricelului se recoltează tulpinile fragede și inflorescențele albe. Inflorescența cu o tulpină cât mai scurtă este preferată, deoarece are cele mai puternice efecte terapeutice.

Printre preparatele cu coada-şoricelului se numără sucul proaspăt și cataplasmele.

Sucul de coada-şoricelului este obținut din planta proaspăt culeasă și se administrează imediat după filtrare. Acesta are un efect hepatoprotector puternic, fiind eficient în tratarea afecțiunilor hepatobiliare, inclusiv a hepatitei și cirozei. Pentru aceste afecțiuni se administrează câte 50-60 ml de suc proaspăt din coada-şoricelului, în doză unică zilnică, urmată de o cură de 60 de zile, urmată de o pauză de 20 de zile.

Cataplasmele cu coada-şoricelului au efecte antiinflamatorii și antialergice, fiind eficiente în tratarea alergiilor cutanate, eczemelor alergice și a altor afecțiuni. Pentru a trata alergiile cutanate, o mână de flori mărunțite de coada-șoricelului se lasă să se înmoaie în apă caldă timp de 1-2 ore, apoi se aplică direct pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon și lăsându-se să acționeze cel puțin o oră. Pentru eczemele alergice, o cataplasmă proaspăt preparată se aplică pe zona afectată timp de cel puțin o oră pe zi, timp de minimum 4 săptămâni.

Reteta pentru Alifie din coada-șoricelului este următoarea:

Ingrediente:

  • 150 ml ulei de floarea-soarelui
  • 6 lingurițe de inflorescențe proaspete de coada-șoricelului tocate fin
  • 2 lingurițe de rășină de brad
  • 2 lingurițe de ceară de albine

Instrucțiuni:

  1. Într-un ibric, adăugați uleiul de floarea-soarelui, inflorescențele de coada-șoricelului tocate fin, rășina de brad și ceara de albine.
  2. Amestecați toate ingredientele împreună și puneți-le pe foc mic timp de 10 minute, amestecând încontinuu cu o linguriță.
  3. După ce componentele s-au lichefiat și omogenizat, îndepărtați vasul de pe foc și filtrați conținutul prin tifon.
  4. Depozitați alifia într-un borcan cu capac și lăsați-o să se răcească, apoi păstrați-o la frigider.

Pentru utilizare, se aplică alifia zilnic pe răni, până la vindecare. În cazul rănilor recente, deschise, în primele 24 de ore se aplică tinctura de coada-șoricelului pentru a dezinfecta și a reduce inflamația. După închiderea rănii și refacerea țesuturilor, se poate aplica unguentul din coada-șoricelului până la vindecare. De asemenea, aplicat zilnic, unguentul poate fi folosit cu succes împotriva hemoroizilor, inclusiv a celor care sângerează, deoarece oprește hemoragia, inflamația și senzațiile de mâncărime sau de usturime.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri