COLTUNASUL JUCAUS ! O rețetă inedită de colțunași cu brânză de vaci, pregătiți într-un mod mai puțin obișnuit.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Vă prezentăm o rețetă inedită de colțunași cu brânză de vaci, pregătiți într-un mod mai puțin obișnuit. Atât de delicioși, fini și apetisanți, încât nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Colțunașii se prepară extrem de simplu și rapid, iar cu această rețetă, chiar și novicii în arta culinară pot obține niște colțunași deosebit de gingași și aromați, ce vor fi pe placul tuturor.

Ingrediente: – 100 ml de apă – 270 g de făină – 30 g de unt – 2 ouă – 430 g brânză de vaci – 3 linguri de zahăr – 2 g de vanilie – sare după gust

Mod de preparare:

  1. Fierbeți 100 ml de apă și adăugați untul. Amestecați bine.
  2. Bateți într-un vas mic un ou. Cerneți faina. Amestecați într-un bol oul cu făina cernută. Adăugați amestecul de apă cu unt. Frământați aluatul până devine omogen. Înveliți-l în folie alimentară și lăsați-l la temperatura camerei pentru 30 de minute.
  3. Pregătiți umplutura: frecați brânza de vaci cu un gălbenuș, zahărul și vanilia, adăugând sare după gust.
  4. Presărați suprafața de lucru cu făină. Întindeți aluatul într-un blat rotund și subțire. Faceți o gaură pe centru, astfel încât să obțineți un cerc. Aranjați umplutura în centrul cercului.
  5. Rulați aluatul din centru spre margine, formând colțunașii.
  6. Cu ajutorul unui pahar, tăiați colțunașii. Fierbeți-i într-o cratiță cu apă și puțină sare, până se ridică la suprafață și sunt gata.
  7. Aranjați colțunașii pe un platou și decorați-i cu smântână, verdeață sau miere, după preferință. scrie dorcudor.ro
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri