Compotul din mere, lămâie și portocale este ca o FANTA de casă, preparată la borcan pentru iarnă.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Astăzi, vă prezentăm o rețetă grandioasă de compot de casă „Fanta” la borcan, perfect pentru iarnă. Această băutură delicioasă vă va aduce o notă de vară chiar și în mijlocul sezonului rece. Compotul păstrează toate vitaminele din fructe, întărind imunitatea și îmbunătățind metabolismul. Toată familia va fi încântată de această băutură, iar copiii vor fi mai ales bucuroși. Compotul are un gust minunat, asemănător cu băutura Fanta, fiind o variantă sănătoasă și delicioasă.

Ingrediente: INGREDIENTE PENTRU UN BORCAN DE 3 L:

– 2,5 l de apă potabilă

– 300 g de zahăr

– 8 mere mici

– 0,5 portocală

– 1/3 lămâie

Mod de preparare:

  1. Începeți sterilizând borcanul și capacul.
  2. Spălați bine merele.
  3. Opăriți cu apă clocotită portocala și lămâia pentru a elibera uleiurile esențiale din coajă. Acest pas este important pentru a evita gustul amar al compotului.
  4. Decojiți merele, îndepărtați cotoarele și semințele, apoi tăiați-le felii de mărime medie. Feliați 0,5 din portocală și 1/3 din lămâie în rondele cu grosimea de aproximativ 1 cm.
  5. Așezați în borcanul sterilizat feliile de mere, 3 rondele de portocală și 2 rondele de lămâie.
  6. Adăuceți la fierbere 2,5 l de apă și turnați-o în borcan. Acoperiți borcanul cu capac și prosop. Lăsați compotul să se infuzeze timp de 20 de minute.
  7. Scurgeți apa din borcan într-o cratiță, adăugați zahărul și puneți cratița pe foc. Amestecați periodic și aduceți apa la fierbere. Turnați băutura fierbinte peste fructe din borcan. Acoperiți cu capac și închideți-l bine.
  8. Întoarceți borcanul cu susul în jos și acoperiți-l cu o păturică. Lăsați compotul să stea astfel timp de 5-6 ore, apoi transferați-l în pivniță sau cămară. În zilele reci de iarnă, compotul magic vă va încânta cu energia soarelui de vară! scrie dorcudor.ro

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri