CANTITATI EXACTE ! „Descoperă rețeta delicioasă de conopidă murată în combinație cu sfeclă roșie. Cu siguranță nu te vei mai putea opri din savurarea acestui preparat.”

„Iată o rețetă simplă și delicioasă de conopidă murată împreună cu sfeclă roșie, perfectă pentru sezonul rece. Această conservă se potrivește de minune cu o varietate de feluri de mâncare, inclusiv fripturile suculente făcute la cuptor.

Ingrediente necesare:

 • 1 conopidă de dimensiuni potrivite
 • 1 sfeclă roșie
 • 1 morcov
 • Câteva căței de usturoi
 • Boabe de piper
 • 1 bucată de hrean
 • Câteva frunze de țelină
 • Sare grunjoasă (neiodată)
 • Borcane sterilizate

Mod de preparare:

 1. Spală cu grijă conopida în apă rece și desfă-o în buchețele.
 2. Curăță și spală morcovul, frunzele de țelină și hreanul.
 3. Taie toate legumele în felii.
 4. Așază frunzele de țelină pe fundul borcanelor sterilizate.
 5. Pune buchețelele de conopidă în borcane și împrăștie printre ele morcovul, cățeii de usturoi întregi, boabele de piper și bucata de hrean.
 6. Curăță sfecla de coajă, taie-o în felii și pune-o într-o oală cu apă și puțină sare. (Pont pentru saramură: proporția este de o lingură de sare la 1 litru de apă.)
 7. Încălzește sfecla până când sarea se dizolvă complet în apă. Nu trebuie să clocotească.
 8. Completează borcanele cu feliile de sfeclă și cu saramură.
 9. Etapează borcanele cu capacele și depozitează-le în cămară, la temperatură rece.
 10. Ca sfat, este bine să vânturi conținutul borcanelor după câteva zile pentru a elibera aerul și a preveni formarea mucegaiului.
 11. Conopida murată în saramură alături de sfecla roșie este o delicatesă delicioasă și cu o frumoasă culoare roz datorată sfelei.
 12. Dacă dorești, poți adăuga și piper roșu sau ardei gras la murătură.
 13. Spor la treabă și poftă bună!” scrie secretele.com
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri