Consumul a opt nuci pe zi poate avea efecte benefice asupra sănătății noastre, contribuind la prevenirea îngroșării arterelor și a bolilor de inimă.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Conform unui studiu realizat de cercetătorii americani de la Barcelona’s Hospital Clinic și publicat în revista „American College of Cardiology”, consumul a opt nuci pe zi poate contribui la menținerea flexibilității arterelor, la sănătatea inimii și poate preveni apariția accidentului vascular cerebral.

Specialiștii citați de BBC News sugerează că este benefic să consumați nuci, mai ales după o masă bogată în grăsimi, pentru a atenua efectele negative ale acestor alimente asupra organismului.

Studiul a implicat monitorizarea a 24 de adulți, dintre care jumătate aveau nivelul normal de colesterol, iar cealaltă jumătate nivelul ridicat.

Participanții la studiu au primit două porții de salam bogat în grăsimi și brânză, consumate la o săptămână distanță una de cealaltă. La una dintre porții s-au adăugat cinci lingurițe de ulei de măsline, iar la cealaltă, miezul a opt nuci.

Rezultatele testelor au demonstrat că atât uleiul de măsline, cât și nucile au contribuit la reducerea inflamațiilor arteriale care apar după o masă bogată în grăsimi saturate, ceea ce, pe termen lung, poate duce la rigidizarea arterelor și creșterea riscului de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral.

În plus, spre deosebire de uleiul de măsline, nucile au ajutat și la menținerea elasticității și flexibilității arterelor, indiferent de nivelul colesterolului.

De asemenea, cercetătorii au observat că acidul alfa-linoleic din nuci poate fi benefic pentru persoanele cu tulburări ale ritmului cardiac.

Aceștia au sfătuit participanții să consume nuci împreună cu alte alimente, subliniind că „grăsimile protectoare” din nuci neutralizează efectele grăsimilor saturate din dietă, spre deosebire de uleiul de măsline, care nu are un rol similar.

Consumul de grăsimi poate afecta producția de oxid nitric în artere, îngreunând menținerea elasticității vaselor de sânge. Nucile conțin antioxidanți și arginină, un aminoacid esențial în producția de oxid nitric.

Această descoperire este importantă mai ales pentru vegetarieni, care pot combina nucile cu legume și pâine, înlocuind astfel nutrienții de origine animală. De asemenea, nucile pot fi integrate într-o dietă echilibrată, asigurând aportul de vitamine B, fosfor, fier, cupru, potasiu și proteine. Combinația cu alte surse vegetale de proteine, cum ar fi cerealele și leguminoasele, poate asigura o gamă completă de aminoacizi esențiali. scrie revistacudetoate.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri