Cordon bleu de pui la cuptor – o rețetă delicioasă și sănătoasă!

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Rețeta perfectă de cordon bleu la cuptor: rapidă, sănătoasă și extrem de gustoasă!

Timp de preparare: 15 min Timp de gătire: 30 min Gata în: 45 min

Ingrediente:

 • 2 bucăți de piept de pui (circa 200g fiecare)
 • 4 felii de cașcaval
 • 4-6 felii de șuncă (circa 80g)
 • 1 ou
 • 2 linguri de făină
 • pesmet (sau pâine uscată bine fărâmițată, pentru o crustă crocantă)
 • ulei/unt topit

Mod de preparare:

 1. Preîncălzește cuptorul la temperatura mare.
 2. Într-un bol, amestecă pesmetul/pâinea uscată fărâmițată cu un pic de ulei/unt topit. Răspândește amestecul pe fundul unei tăvi și pune-l în cuptorul încins pentru 3 minute. Scoate-l imediat și transferă-l într-un alt bol.
 3. Taie fiecare piept de pui transversal, creând un buzunar. Împăturește fiecare felie de cașcaval o dată și așează două felii în fiecare buzunar de pui. Repetă procesul cu feliile de șuncă. Folosește scobitori pentru a fixa umplutura și a o păstra în interiorul puiului. Condimentează cu sare și piper.
 4. Bate oul și amestecă-l cu făina. Treci bucățile de pui prin acest amestec, apoi le treci prin pesmetul pregătit anterior. Așază-le pe o tavă și stropește-le ușor cu ulei/unt topit. Pune tava în cuptor și coace timp de 25-30 de minute sau până când cordon bleu-urile au o crustă aurie și sunt bine pătrunse. Lasă-le să se răcească timp de 5 minute înainte de servire. scrie dezicuzi.ro

Poftă bună!


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).