Pentru a prepara corect mujdeiul de usturoi, urmați rețeta oferită de Dr. Ovidiu Bojor astfel:

Dr. Ovidiu Bojor ne prezintă o rețetă delicioasă de mujdei de usturoi, care poate fi pregătită astfel:

Ingrediente necesare:

  • 1 capăt de usturoi (aproximativ 8-10 căței)
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • Sucul de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare:

  1. Curățați cățeii de usturoi și zdrobiți-i cu ajutorul unui cuțit sau unei prese de usturoi.
  2. Adăugați sarea peste usturoiul zdrobit și măcinați-le împreună cu ajutorul unui mojar sau pe o placă de lemn cu ajutorul unui tocător.
  3. Adăugați uleiul de măsline și amestecați bine până când obțineți o pastă omogenă.
  4. Stoarceți sucul de la jumătatea de lămâie și adăugați-l în mujdei. Amestecați bine pentru a combina toate ingredientele.

Mujdeiul de usturoi este gata de servire și poate fi folosit pentru a condimenta diverse mâncăruri sau pentru a fi servit ca sos alături de preparatele preferate. Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri