Cornulețe cu rahat – Delicioase și pufoase, cu aroma autentică de casă.

Aceasta este o rețetă clasică pe care cu siguranță am mai gustat-o acasă la mama sau la bunica. Îmi place să pregătesc această rețetă cu ocazia sărbătorilor. Cornulețele sunt mici, drăguțe și delicioase. Vom umple cornulețele cu rahat pentru a păstra autenticitatea rețetei clasice.

Ingrediente:

  • 150 g unt sau margarină sau untură
  • 100 g smântână
  • 2 ouă
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
  • 350 g făină
  • un plic de zahăr vanilat
  • zahăr pudră
  • 200 g rahat

Mod de preparare: Într-un bol, vom amesteca untul, sarea, gălbenușurile și esența de vanilie până la omogenizare. Peste acestea, vom adăuga smântâna și zahărul vanilat. Vom adăuga făina cernută treptat în compoziție și vom amesteca până când compoziția se întărește, rezultând un aluat. Vom framânta aluatul bine până când acesta nu se mai lipește de mâini. Aluatul este gata. Vom pune aluatul într-un vas, pe care îl vom acoperi cu folie alimentară, și îl vom lăsa în frigider timp de 30 de minute. Între timp, vom tăia rahatul în bucăți. Vom scoate aluatul din frigider și îl vom întinde pe o suprafață presărată cu făină. Cu ajutorul unei farfurii mari, vom decupa aluatul într-o formă rotundă. Această formă o vom tăia în triunghiuri până la terminarea aluatului. În fiecare triunghi, vom adăuga câte o bucățică de rahat, după care le vom rula. Între timp, vom preîncălzi cuptorul la 170 de grade. Vom pregăti o tavă, tapetată cu hârtie de copt, în care vom așeza cornulețele. Tava o vom introduce în cuptor timp de 25 de minute. Când cornulețele sunt gata, le vom scoate și vom presăra zahăr pudră peste ele. Cornulețele sunt gata!

Poftă bună! scrie floaredetei.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri