Aceste cornulețe cu smântână sunt foarte versatile, putând fi umplute cu orice doriți, iar aluatul este foarte ușor și rapid de preparat.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Ingrediente:

 • 250 g unt
 • 3 galbenusuri
 • 180 g smantana
 • 500 g faina
 • 1/2 lamaie – suc + coaja
 • 1 pliculet zahar vanilat
 • Zahar pudra si zahar vanilat pentru decor

Mod de preparare:

 1. Lăsați untul să se înmoaie la temperatura camerei.
 2. Adăugați galbenusurile și smantana și amestecați cu un mixer.
 3. Adăugați coaja și sucul de la jumătatea de lămâie, zahărul vanilat și făina. Amestecați până se formează un aluat omogen.
 4. Împărțiți aluatul în 10 părți egale. Modelați fiecare parte într-o „clătită” mică și rulați-o.
 5. Așezați „clătitele” pe o tavă de copt, acoperiți-le cu folie și puneți la frigider pentru 24 de ore. (Se pot face și imediat, dar în acest mod vor ieși mai fragede).
 6. Decupați triunghiuri din aluatul pregătit sub forma de clătite (8 bucăți) și rulați-le în forma de cornuri. Puteți umple cornulețele cu dulceață, nucă, ciocolată etc.
 7. Așezați cornulețele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coaceți-le la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute.
 8. Înveliți cornulețele calde într-un amestec de zahăr pudră și zahăr vanilat.
 9. Savurați cu poftă bună!
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri