Cornulețe pufoase și delicioase cu umplutură de nucă – Preferatele celor mici!

Toată lumea va dori să guste măcar un cornuleț din acest platou festiv, așa că iată cea mai bună și simplă rețetă pentru a pregăti aceste delicii.

Ingrediente: Pentru aluat:

 • 450 g făină
 • 200 g unt
 • 2 gălbenușuri
 • 200 ml smântână
 • Sare

Pentru umplutură:

 • 200 g miez de nucă
 • 200 g zahăr
 • 2 albușuri de ouă

Mod de preparare:

 1. Într-un bol, adăugați făina și amestecați cu untul dat prin răzătoare, gălbenușurile, smântâna și sare. Omogenizați bine aluatul și lăsați-l la frigider pentru 60 de minute.
 2. Pentru umplutură, mărunțiți miezul de nucă și adăugați zahărul și albușurile de ouă. Amestecați bine.
 3. Întindeți aluatul într-o foaie subțire și decupați triunghiuri. Distribuiți umplutura și formați cornulețele, așezându-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
 4. Coaceți cornulețele la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute.

La final, presărați zahăr pudră deasupra lor. Să le savurați cu poftă!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri