Cum să pregătești delicioase cornulețe pufoase cu dulceață, care se topesc în gură – o rețetă tradițională de la bunica!

Rețetă de cornulețe cu dulceață și nuci – Deliciul crocant și parfumat, perfect pentru momentele dulci.

Ingrediente:

Pentru aluat:

 • 400 grame de făină
 • Sucul de la o lămâie
 • 300 grame de unt
 • 150 grame de zahăr pudră
 • 1 plic de zahăr vanilat
 • Un praf de sare

Pentru umplutură:

 • Dulceață de vișine
 • 100 grame de nuci
 • Coaja de la o lămâie
 • Zahăr pudră

Mod de preparare:

 1. Într-un bol, amestecați făina cu un praf de sare, untul moale, sucul de lămâie, zahărul vanilat și zahărul pudră.
 2. Amestecați bine ingredientele, eventual cu ajutorul unui mixer, până obțineți un aluat omogen.
 3. Lăsați aluatul să stea pentru 30 de minute, apoi îl întindeți cu un sucitor și îl împăturiți de 2-3 ori. Acest procedeu va asigura ca cornulețele să iasă foarte fragede.
 4. Într-un castron separat, rumeniți ușor nucile într-o tigaie, apoi le măcinați și le amestecați cu dulceață și coaja de lămâie.
 5. Întindeți o foaie subțire de aluat și tăiați patratele. Pe fiecare patrățel, puneți o linguriță de dulceață cu nuci și rulați frumos.
 6. Așezați cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dați tava la cuptor și scoateți cornulețele când devin aurii.
 7. La final, presărați cornulețele cu zahăr pudră și bucurați-vă de gustul lor delicios și crocant. scrie valentinavnb.ro
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri