Cornulețele cu gem sunt atât de delicioase încât se topește pur și simplu în gură!

Iată o rețetă simplă de cornulețe cu gem!

Ingrediente:

 • 200 g unt
 • 3 căni făină
 • 2 ouă
 • ½ cană zahăr
 • 10 g drojdie uscată
 • Gem sau magiun pentru umplutură

Mod de preparare:

 1. Cerneți făina și adăugați drojdia uscată într-un bol adânc. Amestecați bine.
 2. Dați untul rece prin răzătoarea mare, direct în bolul cu făină. Frecați făina și untul până obțineți fărâmituri.
 3. Mixați ouăle cu zahărul până obțineți o compoziție pufoasă.
 4. Uniți ingredientele lichide cu cele uscate și frământați aluatul.
 5. Lăsați aluatul pregătit să se odihnească timp de 15 minute.
 6. Apoi întindeți aluatul într-un cerc și tăiați-l în triunghiuri. Ungeți fiecare triunghi cu gem și rulați-l pentru a forma cornulețele.
 7. Așezați cornulețele pe o tavă presărată cu făină și introduceți-le în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 15-20 de minute sau până când devin aurii.

Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri