Costițele de porc la cuptor sunt atât de savuroase încât nici nu-ți dai seama că nu au fost preparate la grătar!

Vă prezentăm o rețetă delicioasă de costițe de porc la cuptor care vă va surprinde prin gustul lor desăvârșit. Datorită unui sos special, carnea va fi fragedă și suculentă, cu o crustă aurie și apetisantă. Cu toate că pregătirea costițelor este simplă, rezultatul cu siguranță va fi peste așteptări. Dacă doriți să savurați niște costițe aromate ca cele preparate în aer liber, vă încurajăm să încercați cu siguranță rețeta de mai jos.

Ingrediente:

 • 750 g costițe de porc (cu puțină slănină)
 • 1 lingură de muștar
 • 800 ml suc de vișine
 • 2 linguri de sos barbeque
 • 1 lingură de miere naturală
 • sare
 • piper negru măcinat

Mod de preparare:

 1. Spălați bine costițele și uscați-le cu un prosop de hârtie. Tăiați-le în porții de mărimea dorită.
 2. Așezați carnea într-un bol adânc și condimentați-o cu sare și piper negru măcinat. Amestecați bine.
 3. Adăugați muștarul în bol și amestecați pentru a acoperi toată carnea. Lăsați costițele să se marineze la temperatura camerei timp de 30 de minute.
 4. Încingeți o tigaie fără ulei pe foc mediu. Prăjiți costițele în tigaia încinsă timp de 3-4 minute pe fiecare parte.
 5. Turnați sucul de vișine în tigaie, asigurându-vă că carnea este complet acoperită.
 6. Când sucul începe să fiarbă, reduceți focul la minim și acoperiți tigaia cu un capac. Lăsați costițele să se înabușe timp de aproximativ 30 de minute sau până când carnea este gata.
 7. Scoateți costițele din tigaie și lăsați-le să se scurgă bine într-o strecurătoare.
 8. Într-un bol, amestecați sosul barbeque cu mierea. Adăugați costițele bine scurse în bol și amestecați pentru a le acoperi cu sos.
 9. Acoperiți o tavă de copt cu hârtie de copt și așezați costițele pe ea. Preîncălziți cuptorul la 250°C și coaceți costițele până se rumenesc frumos.
 10. Serviți costițele fierbinți, garnisite cu ceapă verde și legume proaspete. scrie dezicuzi.ro

Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri