Această floare este ca aurul din cer, deoarece poate vindeca vederea, articulațiile și stomacul. În plus, este atât de ușor de crescut încât poate fi cultivată în fiecare grădină.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Această plantă cu petale catifelate este nu numai o alegere excelentă pentru grădinile tale, ci și pentru sănătatea ta. Deși este o plantă de grădină obișnuită, ea are multe proprietăți medicinale și culinare benefice.

Această plantă anuală populară are o capacitate uimitoare de a proteja plantele de dăunători, dar puțini oameni știu că este extrem de benefică pentru sănătatea noastră. Încă de pe vremurile bunicilor nostri, această floare a fost folosită pentru proprietățile sale miraculoase în diferite rețete.

De exemplu, ceaiul simplu din această floare era o alegere frecventă în timpul sărbătorilor, pentru a ajuta la ameliorarea durerilor de stomac datorate alimentelor abundente și variate. Această plantă este utilă în digestie, iar amestecul de culori pentru flori și ulei vegetal obișnuit este un remediu uimitor pentru problemele stomacale comune.

Această floare poate fi de mare ajutor și pentru cei care suferă de reumatism sau dureri articulare. Pur și simplu rupeti florile galbene înflorite și puneți-le într-un amestec de ulei de gătit obișnuit într-un raport de 1 parte flori și 3 părți ulei. Lăsați amestecul să stea timp de 3 săptămâni și folosiți uleiul pentru a freca și a masa articulațiile dureroase, oasele și mușchii.

Florile de catifea sunt, de asemenea, benefice pentru sănătatea ochilor. Conțin luteina carotenoidă, care poate îmbunătăți calitatea și claritatea vederii. Medicii herboriști recomandă consumul a 3 flori proaspete ale plantei pe zi timp de o lună pentru a restabili acuitatea vizuală. Pentru copii, doza este redusă la 1 floare.

Această floare poate fi utilizată și pentru a trata răcelile și virușii. Inhalarea vaporilor de la ceainicul umplut cu 5 flori și apă clocotită poate ajuta la ușurarea respirației. Înfășurați ceainicul într-un prosop și lăsați-l să stea timp de 5 minute. Inspirați aerul de la gâtul ceainicului prin gură și expirați pe nas. Când începeți să respirați liber pe nas, inspirați pe nas și expirați pe gură. scrie medifax.ro

În plus, florile de catifea sunt comestibile și pot fi utilizate în bucătărie pentru a adăuga un gust oriental unic în salate, supe și sosuri.

Florile de crăiță sunt flori mici și delicate care înfloresc în culori vibrante, cum ar fi galben, roz sau mov. Acestea sunt plante perene și pot fi cultivate în grădini sau ghivece. Iată pașii pentru a planta flori de crăiță:

  1. Alegeți locul potrivit: Florile de crăiță au nevoie de o expunere la soare parțială sau de umbră ușoară, dar au nevoie de sol bine drenat și umed.
  2. Pregătiți solul: Solul trebuie să fie fertil și să aibă un nivel de pH între 6,0 și 7,5. Pentru a pregăti solul, adăugați compost sau îngrășăminte organice în sol și amestecați-l bine.
  3. Plantați semințele sau plantele: Florile de crăiță pot fi plantate în ghivece sau în grădină. Dacă plantați semințe, însămânțați-le în sol la o adâncime de aproximativ 2-3 cm și acoperiți cu sol. Dacă plantați plante, săpați o gaură în sol suficient de mare pentru a acoperi rădăcinile și adăugați sol suplimentar dacă este nevoie.
  4. Udă plantele: Florile de crăiță trebuie udate regulat și trebuie menținut solul umed, dar nu înmuiat. Asigurați-vă că nu lăsați solul să se usuce complet între udări.
  5. Îngrijiți plantele: În timpul perioadei de înflorire, tăiați florile vechi pentru a încuraja mai multe flori să înflorească. Aplicați îngrășăminte îngrășăminte lichide sau granulate de două ori pe lună pentru a menține plantele sănătoase și viguroase.

Prin urmare, pentru a planta florile de crăiță, trebuie să alegeți un loc potrivit, să pregătiți solul, să plantați semințele sau plantele, să le udăți și să le îngrijiți pentru a le menține sănătoase și pline de culoare.

Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri