Cremă de caramel – o rețetă simplă și extrem de savuroasă!

Cu o textură delicată și cremoasă, crema de zahăr ars emană o arome deosebită, iar sosul caramelizat care se formează în timpul coacerii o face cu adevărat specială.

Ingrediente (pentru 8 porții):

  • 8 ouă,
  • 1 litru de lapte fiert și răcit,
  • 2 plicuri de zahăr vanilat,
  • 300 grame de zahăr.

Mod de preparare:

Într-o cratiță se topește zahărul (100 grame) pentru a forma un sos caramel. Caramelul se întinde uniform pe fundul și pe pereții cratiței, apoi se lasă să se întărească. Este important să nu se caramelizați prea mult zahărul, pentru că va deveni amar.

Se bat ouăle cu zahărul (200 grame) până când zahărul se topește. Se amestecă apoi cu laptele fiert și răcit.

Se adaugă amestecul de ouă și lapte în cratița cu caramel.

Se așează cratița deasupra unui alt vas cu apă clocotită (bain-marie) și se coace la cuptor, la temperatură medie (180°C), timp de aproximativ o oră. Când se rumenește deasupra și marginile se desprind de cratiță, este gata.

Se oprește cuptorul, se lasă crema încă 10 minute la bain-marie (în cratița cu apă), apoi se scoate și se lasă să se răcească complet la temperatura camerei. După ce s-a răcit, se pune în frigider și se lasă până a doua zi.

Se răstoarnă crema pe un platou mai înalt, deoarece sosul caramelizat se va scurge. Se taie felii, asemenea tortului, și se adaugă 2-3 linguri de sos caramel.

O servim cu poftă mare! Este delicioasă!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri