Crema de vanilie cu mascarpone pentru prăjituri – o rețetă originală, care vă va cuceri din prima!

Crema mea preferată este cea de vanilie cu mascarpone, pe care o folosesc des la diferite prăjituri. Pentru mine, este mult mai gustoasă decât varianta simplă cu unt și poate fi transformată într-o cremă de lămâie, adăugând zeama de lămâie (și coaja rasă, dacă vă place) sau într-o cremă de ciocolată, absolut delicioasă. Puteți folosi orice fel de ciocolată vă place.

Ingrediente:

 • 4 gălbenușuri
 • 150 g zahăr
 • 50 g amidon
 • 500 ml lapte
 • 250 g mascarpone
 • esență de vanilie

Mod de preparare:

 1. Într-o cratiță, amestecați gălbenușurile cu zahărul. Adăugați amidonul și omogenizați, apoi turnați laptele treptat, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
 2. Puneți vasul pe foc mic sau la baie de aburi și fierbeți compoziția până se îngroașă, amestecând încontinuu. Apoi, dați deoparte de pe foc, lăsați să se răcească și adăugați esența de vanilie după gust.
 3. Dacă doriți o cremă cu ciocolată, adăugați ciocolata în crema caldă și amestecați până se topește și crema devine uniformă.
 4. Puneți folie alimentară direct pe suprafața cremei racite și dați la frigider până se întărește și se răcește bine.
 5. Mixați puțin budinca răcită pentru a o desface și adăugați mascarponele. Mixați până obțineți o cremă fină și omogenă.
 6. Lăsați la rece până când veți folosi crema la prăjituri, tort sau orice alt desert doriți. scrie dorcudor.ro

Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri