Cremă fină de lămâie pentru prăjituri, gata în doar 10 minute. Rețetă lipsită de amidon, ouă sau făină.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Desertul cu cremă de lămâie reprezintă o opțiune delicioasă, evidențiindu-se prin gustul său excepțional. Această rețetă necesită cantități reduse de zahăr și nu conține făină sau ouă, iar întregul proces de preparare durează aproximativ 10 minute.

Cremă poate fi savurată ca desert simplu sau utilizată ca umplutură pentru diverse prăjituri și produse de patiserie, cum ar fi eclerele, gogoșile, rulourile și altele.

Ingrediente:

  • Suc și coajă de la o lămâie
  • 60 g zahăr sau sirop de arțar
  • 300 ml frișcă lichidă

Mod de preparare: Pentru a pregăti lămâia, începeți prin a râde coaja subțire și galbenă, folosind o răzătoare sau un zester. Aveți grijă să evitați partea albă a cojii, deoarece aceasta poate adăuga amărăciune. Apoi, tăiați lămâia pe jumătate și stoarceți sucul.

Într-o cratiță mică, combinați coaja de lămâie, sucul de lămâie și zahărul. Dacă doriți un desert mai puțin dulce, puteți reduce cantitatea de zahăr sau chiar să-l înlocuiți cu sirop de arțar sau agave.

Așezați cratița pe aragaz la foc mic și începeți să încălziți amestecul, amestecând ocazional, până când zahărul se dizolvă complet. Continuați să încălziți amestecul până când începe să fiarbă. Când ajunge la punctul de fierbere, îndepărtați cratița de pe foc.

Pentru a pregăti baza desertului, adăugați frișca treptat în amestecul fierbinte de lămâie, amestecând ușor și încet pentru a asigura o combinare omogenă a ingredientelor. Plasați cratița la foc mic și continuați să amestecați timp de aproximativ 2-3 minute, până când compoziția se îngroașă ușor. Acest pas contribuie la obținerea unei texturi cremoase pentru desert.

Turnați cu grijă crema gata preparată în căni sau pahare pentru servire. De obicei, această cantitate este suficientă pentru 4-6 porții, în funcție de mărimea vaselor de servire.

Acoperiți cupele cu cremă de lămâie cu folie de plastic sau capac și puneți desertul în frigider pentru răcire completă și stabilizare. Este recomandat să lăsați desertul la frigider timp de câteva ore sau chiar peste noapte, pentru a obține o consistență fermă. Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri