Cele mai reușite creme pentru prăjituri pe care le veți încerca sunt: Creme Patisserie, Creme D’amande, Creme Anglaise și Crema Paris Brest!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Rețeta Nr. 1 – Cremă de vanilie „Creme Patisserie” (Pastry cream)

Ingrediente:

 • 250 ml lapte
 • 1 păstaie de vanilie (sau zahăr vanilat cu semințe de vanilie)
 • 60 g zahăr
 • 3 gălbenușuri
 • 25 g amidon de porumb
 • 25 g unt

Mod de preparare:

 1. Fierbeți laptele cu semințele de vanilie.
 2. Amestecați zahărul cu amidonul și gălbenușurile într-un bol. Turnați în amestecul obținut puțin lapte fierbinte și amestecați bine cu un tel.
 3. Cu un jet subțire, turnați laptele rămas peste amestecul de gălbenușuri. Amestecați continuu până obțineți o compoziție omogenă.
 4. Turnați amestecul într-o cratiță mică și puneți-o pe foc. Aduceți la fierbere la foc mic și fierbeți crema timp de 2 minute.
 5. Transferați crema într-un bol și acoperiți-o cu folie alimentară. Lăsați-o să se răcească complet și apoi refrigerati-o.
 6. Adăugați untul moale la temperatura camerei în crema răcită și amestecați bine cu un tel sau mixer până obțineți o cremă omogenă.
 7. Utilizați crema pentru umplerea prăjiturilor sau pentru a unge blaturile de tort.

Rețeta Nr. 2 – Cremă de migdale (Creme d’amande)

Ingrediente:

 • 120 g unt
 • 2 ouă
 • 120 g zahăr
 • 1 lingură de rom (dark rum)
 • 120 g migdale măcinate
 • 1 lingură făină de migdale

Mod de preparare:

 1. Amestecați untul moale cu un mixer până obțineți o cremă.
 2. Adăugați ouăle și 60 g de zahăr în trepte. Amestecați bine după fiecare adăugare.
 3. Adăugați făina de migdale și zahărul rămas. Amestecați până la omogenizare.
 4. Cremă de migdale poate fi folosită imediat după preparare sau păstrată la frigider câteva zile.

Rețeta Nr. 3 – Creme Anglaise

Ingrediente:

 • 500 ml lapte
 • 1/2 păstaie de vanilie
 • 5 gălbenușuri mari
 • 100 g zahăr

Mod de preparare:

 1. Desfaceți păstaia de vanilie și adăugați-o într-o cratiță cu lapte. Fierbeți laptele cu vanilie și 50 g de zahăr.
 2. Într-un bol, bateți gălbenușurile cu zahărul rămas.
  1. Turnați treptat 1/3 din laptele fierbinte în bolul cu gălbenușuri și amestecați energic până se încorporează.
  2. Adăugați restul de lapte și continuați să amestecați până obțineți o compoziție omogenă.
  3. Transferați amestecul într-o cratiță și puneți-o pe foc. Încălziți crema la foc mic, amestecând încontinuu, până atinge temperatura de 84°C. Luați cratița de pe foc și strecurați crema. Lăsați-o să se răcească complet.

  Notă: Această cremă reprezintă o combinație simplă de lapte, zahăr, gălbenușuri și vanilie, fiind baza multor deserturi precum înghețata sau mousse-ul. Are o consistență asemănătoare cu un sos și poate fi aromatizată cu diverse arome cum ar fi ciocolată, cafea, caramelă, rom sau citrice. Este delicioasă servită alături de fructe, nuci, pandișpan sau fructe de pădure. În Franța, crema este servită rece și mai lichidă, în timp ce în Marea Britanie este servită caldă, uneori chiar fierbinte, și cu o consistență mai densă.

  Rețeta Nr. 4 – Crema Paris Brest (Crema Mousseline Praline)

  Ingrediente:

  • 300 g unt
  • 125 g Crema Patisserie (cremă de vanilie pregătită conform Rețetei Nr. 1)
  • 75 g praline

  Mod de preparare:

  1. Pregătiți Crema Patisserie conform Rețetei Nr. 1 și lăsați-o să se răcească complet.
  2. Într-un bol, amestecați untul moale cu un mixer până obțineți o cremă. Adăugați treptat câte o porție de cremă Patisserie fiartă și amestecați bine după fiecare adăugare. La final, adăugați pralinele și continuați să amestecați până obțineți o cremă densă și pufoasă. scrie dezicuzi.ro

  Notă: Crema Mousseline este rezultatul combinației dintre crema Patisserie și unt. Crema Paris Brest este obținută prin adăugarea pralinelor la crema Mousseline, conferindu-i un gust intens și delicios. Cantitatea de unt poate fi ajustată în funcție de preferințe și de scopul utilizării cremei. Dacă doriți să o folosiți pentru decorarea prăjiturilor, unde trebuie să își mențină forma, adăugați o cantitate mai mare de unt. În cazul în care doriți doar să ungeți blaturile de tort, puteți adăuga o cantitate mai mică de unt.

  Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri