Cu o simplitate remarcabilă, dar o savoare deosebită – musaca de cartofi cu piept de pui.

Astăzi vă aducem o rețetă excepțională de musacă de cartofi cu piept de pui. Aceasta se pregătește cu ușurință, folosind ingrediente simple, iar rezultatul este absolut remarcabil. Această delicioasă musacă de cartofi poate fi, de asemenea, preparată cu carne de porc sau vită, oferindu-vă multiple opțiuni. Mâncarea poate fi servită atât fierbinte, cât și rece.

Ingrediente:

 • 1 kg de cartofi
 • 500 g de piept de pui
 • 15 felii de cașcaval
 • 250 g de cașcaval ras
 • 150 g de șuncă
 • 250 g de smântână
 • 2 ouă
 • 1/2 linguriță de sare
 • 1/2 linguriță de piper negru măcinat
 • 30 g de pătrunjel
 • 2 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare:

 1. Curățați cartofii și tăiați-i în felii subțiri. Feliați pieptul de pui în fâșii subțiri și căliți-le în puțin ulei de măsline până devin rumene.
 2. Ungeți un vas termorezistent cu dimensiunile 14x22x7 cm cu ulei și așezați un strat de felii de cartofi. Continuați cu un strat de carne de pui și presărați sare și piper negru.
 3. Adăugați un strat de felii de cașcaval, apoi așezați un nou strat de cartofi și un altul de carne de pui, presărând din nou sare și piper. Continuați cu un strat de felii de cașcaval și distribuiți cubulețele de șuncă.
 4. Presărați pătrunjelul tocat și așezați ultimul strat de cartofi, apoi presărați cașcavalul ras deasupra.
 5. Într-un bol, amestecați smântâna cu ouăle și distribuiți acest amestec peste stratul de cașcaval ras.
 6. Presărați sare și piper negru și coaceți în cuptorul preîncălzit la 190°C pentru aproximativ 50 de minute.
 7. Bucurați-vă de această delicioasă musacă de cartofi cu piept de pui!

Poftă bună! scrie dezicuzi.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri