Cum a scăpat Anca Sigartău de cancer. Povestea depășește orice scenariu de film: ”Vă spun, dar nu o să credeți”

La 51 de ani, Anca Sigartău este una dintre cele mai talentate și cunoscute actrițe din România. Puțini știu, însă, că viața ei depășește orice scenariu de film, oricât de fantezist. Cu mulți ani în urmă, aceasta a fost diagnosticată cu cancer, aflând că mai are maximum un an de trăit. Ce s-a întâmplat după este greu de închipuit. Incredibil cum a scăpat actrița de tumoră!

Anca Sigartău este una dintre cele mai talentate și simpatice actrițe de la noi, mereu cu zâmbetul pe buze. Foarte puțini știu, însă, că aceasta, mamă a trei copii, ascunde o poveste de viață deopotrivă șocantă și incredibilă. În urmă cu mulți ani, pe când avea doar doi din cei trei copii, Anca a trecut printr-o mare cumpănă, fiind la un pas de moarte. În urma unei investigații care a relevat o tumoră, actriței i s-a comunicat că mai are de trăit doar un an.

Cum a scăpat Anca Sigartău de tumora din cauza căreia i s-a mai dat doar un an de trăit

Anca Sigartău a povestit în urmă cu ceva vreme, în emisiunea Eugeniei Vodă de la TVR, ‘Profesioniștii’, cum a scăpat de diagnosticul fatal în mod total neașteptat și miraculos.

‘Am trecut printr-o experiență medicală traumatizantă, în care am avut un diagnostic, o boală în care ți se dă un an de zile să trăiești. (…) Pe citostatice, tumora a crescut 8 cm în 3 săptămâni. Avea o viteză… într-un fel, exploda!(…) Știam că începe Postul Crăciunului. Nu aveam nici o informație despre post, despre biserică, despre lucrurile de genul ăsta, dar știam, în interiorul meu, că vreau să încerc. Că trebuie să mă duc acasă să țin post. Pe 15 noiembrie am ieșit din spital cu niște indici foarte mari, pe 20 decembrie, când m-am întors la control, m-au întrebat: «Unde este tumora?». Nu mai era. M-a întrebat doctorul ce am făcut, ce tratament. Și i-am spus: «Eu vă spun, dar nu o să credeți». Asta s-a întâmplat. Nu mai exista tumora. Indicii coborâseră foarte mult. Nu știam că Postul poate să aibă o asemenea putere. Din momentul acela am știu că voi trăi’.

După cum a declarat pentru Libertatea, Anca Sigartău a început să țină postul despre care e convinsă că i-a salvat viața nu ca să se vindece, ci pentru a se pregăti pentru Lumea Cealaltă. Mare i-a fost mirarea când a constatat că lucrurile au luat o turnură nu doar neașteptată, ci și miraculoasă. ‘Știu că l-am avut pe Doamne-Doamne alături. Sunt un om extrem de realist. Eu am povestit adevărul, mulți au zis că sunt nebună. Habar nu aveam de post, nu știam chestia asta, am avut un înger care mi-a strigat, mi-a urlat în ureche: „Sigartău, fă chestia asta!’, a mărturisit actrița la 22 de ani după momentul în care i s-a spus că mai are doar un an de trăit.

sursa