Cum faci Gogoși pufoase răsucite

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Am văzut niște gogoși răsucite în vitrina unei patiserii și, cum îmi este teamă de gogoșile din comerț, am ajuns acasă și m-am pus pe treabă. Au ieșit geniale…. Vă dau și vouă rețeta!

Ingrediente pentru gogoși răsucite:

 • 500 g făină
 • 1 ou
 • 1/2 pahar zahăr
 • 1/4 pahar ulei
 • 1 lingură rasă de drojdie uscată
 • Coaja unei lămâi
 • 200 ml apă călduță
 • Ulei pentru prăjit
 • Zahăr pudră, pentru servit
 1. Diluați drojdia în puțină apă călduță și lăsați-o timp de 15 minute să formeze spumă.
 2. Într-un bol, amestecați făina, zahărul, oul, uleiul și coaja de lămâie. Adăugați drojdia activată și treptat turnați restul de apă călduță. Amestecați bine până când aluatul devine omogen. Lăsați aluatul să crească timp de o oră.
 3. După ce aluatul a crescut, lucrați-l puțin și modelați fâșii de aluat. Tăiați fiecare fâșie și răsuciți-o. Lăsați gogoșile astfel formate să crească încă 45 de minute.
 4. Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă. Prăjiți gogoșile în baie de ulei, întorcându-le pe ambele părți până devin aurii și pufos. Scoateți-le pe șervețele de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
 5. După ce s-au răcit puțin, presărați gogoșile cu zahăr pudră pentru a le îmbrăca într-un strat dulce și fin.

Acum aveți o delicioasă rețetă de gogoși răsucite, pregătite în propria bucătărie! Savurați-le alături de cei dragi și bucurați-vă de gustul lor delicios.

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri